Mi aprilie 16 2014

„Bună” este calificativul obținut de anvelopa Nokian în testele de vară ale ADAC precum și ale organizației Stiftung Warentest.

Anvelopa de vară Nokian Line obţine calificativul maxim "bine" la testele de vară pe 2014 ale Automobil Clubului German ADAC şi al organizaţiei germane de protecţie a consumatorilor Stiftung Warentest, şi se înscrie ca "deosebit de recomandabilă" în plutonul fruntaş al câştigătorilor. În acest fel, pneul Nokian bifează o dublă reuşită la cele mai cumpărate două dimensiuni de anvelope testate: 195/65 R15 V pentru clasa medie şi compactă şi 175/65 R 14 T pentru maşinile mici.

Punctele forte ale Nokian conform testului ADAC: "+ anvelopă foarte echilibrată, + bună pe carosabil ud şi uscat" la dimensiunea 195 şi "+anvelopă foarte echilibrată, + relativ bună pe carosabil uscat şi ud" la dimensiunea 175. Punctul forte al Nokian, "foarte echilibrat", garantează rulare sigură în orice condiţii. Cel mai mare club de automobilism din Europa nu a identificat niciun punct slab al anvelopei Nokian la cea mai mare dintre cele două dimensiuni.

Nokian Z-SUV este câştigătoarea marelui test pentru anvelope de vară pe 2014 organizat de revista germană OFF ROAD, unde a obţinut calificativul maxim "RECOMANDARE SPECIALĂ". Tot ca învingătoare a promovat şi evaluările revistei SUV MAGAZIN.

Nokian obţine de la ADAC calificativul "bine" pe carosabil ud şi uscat, pentru consumul de combustibil şi în ceea ce priveşte uzura

Nokian obţine calificativul "bine" din partea ADAC pentru toate aceste criterii de testare importante: carosabil uscat, ud, consum de combustibil, uzură - la ambele dimensiuni. Pentru aceleaşi criterii, primeşte calificativul "bine" şi din partea organizaţiei Stiftung Warentest. Rezultatele testelor confirmă astfel faptul că anvelopele Nokian sunt sigure şi ecologice în orice condiţii de vreme.

"Foarte recomandabil" este şi calificativul obţinut de Nokian Line din partea Automobil Clubului Austriac ÖAMTC şi a Touring Club Elveţia TCS, în vreme ce revista asociaţiei pentru informarea consumatorilor din Austria, „Konsument”, îi acordă calificativul "bine".

Învingătorul Nokian Z SUV primeşte "media generală 1-"

Învingătorul Nokian Z SUV primeşte "media generală 1-" din partea revistei OFF ROAD. În sistemul de notare german, nota 1 corespunde calificativului “foarte bine“, iar 1- este o abatere minimă de la acest calificativ. "Puncte tari: Nokian obţine cele mai bune note la frânarea şi manevrarea pe carosabil uscat şi ud." „Nokian este clar pe primul loc: reacţionează imediat la comenzile şoferului, rulează prin curbe ca pe şine. ... Chiar şi la testul de frânare, pneul Nokian este cel care se remarcă. Pentru a frâna de la 80 la 5 km/h, are nevoie de 28,63 metri."

Pneurile Nokian au fost de 70 de ori câştigătoare sau clasate în grupa de top a învingătorilor

Pneurile Nokian au fost de 70 de ori fie câştigătoare, fie clasate în grupa de top a învingătorilor; numai în Europa Centrală, ele au obţinut de 51 de ori calificativul bine sau recomandabil în cadrul a 121 de rapoarte de test din toamna lui 2011 până în primăvara lui 2014.

Anvelopa Nokian Line este disponibilă în comerţ în dimensiuni de la 14 la 17 ţoli. Atractivă şi performantă, puternica Nokian zLine Ultra High Performance în dimensiuni de la 16 la 20 de ţoli este ideală pentru automobile rapide, sportive. Puternic şi sigur, pneul Nokian Z SUV cu aderenţă puternică este disponibil la atelierele de service auto în 17 dimensiuni, de la 17 la 22 de ţoli. Cu un total de 196 dimensiuni, Nokian Tyres din Finlanda, ca marcă premium şi lider al specialiştilor în anvelope de iarnă, pune la dispoziţia şoferilor şi o ofertă extinsă şi variată de anvelope de vară cu calitate bună, testată.

www.nokiantyres.com
Lanţul de ateliere auto şi de anvelope Vianor al Nokian Tyres:http://vianor.com/

Indicaţie:
Calificativul ADAC "bine" este acelaşi calificativ ADAC ca şi recomandarea anterioară a ADAC "deosebit de recomandabil".

Descărcare fotografii anvelope de vară Nokian zLine:
www.nokiantyres.com/NokianzLine

Descărcare fotografii anvelope de vară Nokian Line:
www.nokiantyres.com/NokianLine

Descărcare fotografii anvelope de vară Nokian Z SUV:
http://www.nokiantyres.com/nokianzsuv

Video
Descărcare videoclipuri anvelope de vară Nokian zLine:
http://youtu.be/tm-FodKRM0M

Informaţii suplimentare

Nokian summer tyres offer high levels of safety and satisfaction in challenging summer conditions:
http://www.nokiantyres.com/company/news-article/nokian-summer-tyres-offer-high-levels-of-safety-and-satisfaction-in-challenging-summer-conditions/

Nokian Line – Top performance for wet roads:
http://www.nokiantyres.com/company/news-article/undefined-95/

Nokian zLine - sporty, cool performance for fast driving:
http://www.nokiantyres.com/company/news-article/the-new-nokian-zline-sporty-cool-performance-for-fast-driving-2/

Nokian tyres – test success:
www.nokiantyres.com/test-success

Anvelopa Nokian este liderul mondial în anvelope de iarnă, clasată în repetate rânduri pe primul loc în cadrul testelor anvelopelor, inventatorul anvelopei de iarnă şi o marcă Premium

În calitatea sa de lider mondial în anvelope de iarnă, producătorul anvelopelor Nokian, clasat în repetate rânduri pe primul loc, oferă cele mai sigure anvelope pentru condiţiile de trafic nordice. Anvelopele inovatoare Nokian din Finlanda pentru autoturisme, camioane şi utilaje grele îşi demonstrează calitatea lor superioară în mod special pe zăpadă, în condiţii de climă rece, precum şi în situaţii dificile de trafic şi aduc şi beneficii suplimentare de durată. Nokian este inventatorul anvelopei de iarnă şi are o experienţă 80 de ani în conceperea, testarea şi brevetarea de anvelope inovatoare, fiind inventatorul anvelopelor de iarnă. Pe lângă toate acestea, Nokian produce şi anvelope dezvoltate în mod special pentru condiţiile climaterice din România şi vitezele mari de pe autostrăzile din România. Anvelopele Nokian oferă un plus de siguranţă, economisesc combustibil şi sunt ecologice. Compania este pe locul 1 în ceea ce priveşte recunoaşterea şi renumele mărcii în ţările scandinave, precum şi în Rusia, şi are are o imagine pozitivă extraordinară.

Anvelopele de iarnă Nokian sunt câştigătoare ale testelor de iarnă

Anvelopele de iarnă Nokian WR, optimizate pentru cerinţele pieţei româneşti, sunt căştigătoare ale testelor şi au înregistrat multiple succese la testare. Pneul de iarnă Nokian WR D3 a obţinut calificativul maxim "bine" şi deci "deosebit de recomandabil" la testele de iarnă pe 2013 ale Automobil Clubului German ADAC şi la „test Stiftung Warentest”, înscriindu-se printre cele mai bune. Revista „auto motor sport” califică pneul Nokian WR D3 drept "deosebit de recomandabil". Noua anvelopă de iarnă Nokian WR SUV 3 High Performance a ieşit câştigătoare la marele test de iarnă pentru vehicule sportiv-utilitare pe 2013 al revistei „OFF ROAD”, obţinând calificativul maxim "foarte recomandabilă".

Anvelopele de iarnă Nokian sunt câştigătoare ale testelor de iarnă pe 2012 efectuate de revistele „Auto Bild”, „auto motor sport” şi „AUTOStraßenverkehr”, unde au obţinut calificativele maxime „exemplare”, „foarte recomandabile” şi „foarte bune”. În iarna trecută, anvelopele Nokian au câştigat peste 20 de teste de iarnă ale revistelor auto din Germania şi din întreaga Europă. Pneurile finlandeze primesc calificativul „bune” din partea ADAC şi a organizaţiei „test Stiftung Warentest”.

Un nou record mondial realizat de anvelopele de iarnă Nokian produse în serie echipate pe un autovehicul care a mers cu o viteză maximă de 335,713 km/h pe gheaţă, fiind astfel cele mai rapide.

Anvelopa Nokian pentru vehicule sportiv-utilitare este câştigătoarea testului pentru anvelope de vară pe 2014 a revistei SUV-MAGAZIN

Nokian Z SUV este câştigătoarea testului pentru anvelope de vară pe 2014 al revistei SUV-MAGAZIN cu media generală 1-. În sistemul de notare german, nota 1 corespunde calificativului “foarte bine“, iar 1- este o abatere minimă de la acest calificativ. "Puncte tari: Nokian obţine cele mai bune note la frânarea şi manevrarea pe carosabil uscat şi ud."

Anvelopele Nokian sunt câştigătoare ale testelor de vară pe 2013 ale revistelor auto germane „Auto Bild” şi „auto TEST”

Anvelopele de vară Nokian sunt câştigătoare a numeroase teste şi oferă un nivel de siguranţă ridicat şi economie de combustibil. Anvelopele Nokian sunt câştigătoare la testele pentru anvelope de vară pe 2013 efectuate de revistele „Auto Bild” cu calificativul maxim "exemplare", şi „auto TEST” cu calificativul maxim „câştigător auto TEST 2013“. Pneul Nokian primeşte calificativul maxim „bun” din partea Automobil Clubului German ADAC şi a organizaţiei de protecţie a consumatorilor „test Stiftung Warentest”. Finlandezii se clasează pe locul doi la testele revistelor auto motor sport - cu calificativul maxim „deosebit de recomandabile”, Auto - cu calificativul „foarte bune” şi Firmenauto - cu calificativul „deosebit de recomandabile”. În total, anvelopele Nokian au obţinut 17 rezultate de bine şi foarte bine la testele pentru anvelope de vară pe 2013 efectuate în Germania, Austria şi Elveţia. La testele pentru anvelope de vară pe 2012, pneurile Nokian au promovat cu brio şi la „Auto Bild”, înregistrând astfel un total de opt victorii - mai multe decât oricare altă marcă.

În 113 de teste efectuate între toamna lui 2011 şi primăvara lui 2014, anvelopele Nokian au fost de 66 de ori câştigătoare sau au făcut partea din grupul de elită al câştigătorilor şi au obţinut de 48 de ori calificativul "bine" - şi aceasta doar în Europa Centrală.

Mai multă siguranţă prin inovaţii: Indicator pentru adâncimea profilului pentru anvelopa de iarnă cu fulg de zăpadă şi indicator pentru adâncimea profilului cu avertizare împotriva acvaplanării

Un indicator de adâncime a profilului cu fulg de zăpadă marcat pe anvelopa de iarnă Nokian WR indică adâncimea profilului sub formă de cifră de la 8 până la 4 milimetri. Fulgul de zăpadă rămâne vizibil până la adâncimea de 4 milimetri. Dacă acesta dispare, trebuie să vă schimbaţi anvelopele de iarnă. Canelurile trebuie să aibă o adâncime de minimum 4 milimetri pentru a oferi aderenţă suficientă pe zăpadă şi pentru a împiedica acvaplanarea pe zloată şi acvaplanarea la anvelopele de iarnă şi de vară.

Canelurile anvelopelor de vară şi iarnă trebuie să aibă minimum 4 mm adâncime pentru a putea împiedica acvaplanarea şi acvaplanarea pe zloată. Indicatorul de adâncime a profilului de la Nokian la anvelopele de vară indică foarte simplu conducătorului auto adâncimea profilului prin cifre de la 8 la 3. Un indicator avertizează printr-un simbol sub formă de picătură asupra pericolului de acvaplanare. Dacă mai rămân doar patru milimetri de profil, simbolul sub formă de picătură de apă dispare şi astfel coucătorul auto este avertizat că există un risc crescut de acvaplanare. Aceste inovaţii nu le veţi regăsi la niciun alt producător de anvelope.

Nokian Tyres a realizat în 2013 o cifră de afaceri de 1521 milioane euro

În 2013 Nokian Tyres a raportat o cifră de afaceri de 1521 milioane de euro şi un număr de peste 4000 de angajaţi. În Europa Centrală, Nokian Tyres funcţionează prin reprezentante  în zece ţări. Compania deţine şi reţeaua de distribuţie de anvelope Vianor, o reţea globală care dispune de mai mult de 1200 de puncte de vânzare în 27 de ţări.

Informaţii suplimentare:
www.facebook.com/nokiantyres
www.youtube.com/NokianTyresCom
www.twitter.com/NokianTyresCom
www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc

Birou de presă:
Dr. Falk Köhler PR
Dr. Falk Köhler
Tel: +49 40 / 54 73 12 12
Fax: +49 40 / 54 73 12 22
E-mail:Dr.Falk.Koehler@Dr-Falk-Koehler.de
www.Dr-Falk-Koehler.de
Ödenweg 59, 22397 
Hamburg, Germania

Exemplar de control, către Dr. Falk Köhler PR

Importator în România

Luiza Popa, Marketing Coordinator
Telefon: 021-233.15.50
Mobil: 0742.164.000
E-Mail: luiza.popa@rotis.ro

www.rotis.ro

Informaţii suplimentare:

Nokian Tyres s.r.o

Managing Director Central Europe Dieter Köppner
Telefon: +420 222 507 761
E-Mail:dieter.koppner@nokiantyres.com

Product Development Manager Central Europe Sven Dittmann Dipl.-Ing., Telefon: +49 8143 444 850
E-Mail:sven.dittmann@nokiantyres.com

Marketing Manager Central Europe Lukáš Líbal, 
Telefon: +420 222 507 759
E-Mail:lukas.libal@nokiantyres.com

Nokian Tyres plc

Emil Nakov, Area Export Manager
Telefon: +35928720284
Mobil: +359879278780
E-Mail emil.nakov@nokiantyres.com

Development Manager Juha Pirhonen
Telefon: Fax +358 10 401 7708
E-Mail:juha.pirhonen@nokiantyres.com

Technical Customer Service Manager Matti Morri
Telefon: Fax +358 10 401 7621
E-Mail:matti.morri@nokiantyres.com

www.nokiantyres.com

 

arhiva de ştiri