Mi aprilie 2 2014

Anvelopele de vară Nokian oferă un nivel înalt de siguranţă şi satisfacţie în condiţiile solicitante de vară

Anvelopele de vară Nokian zLine pentru rulare rapidă şi Nokian Line cu aderenţă puternică pe carosabil ud oferă un nivel înalt de siguranţă şi satisfacţie în condiţii solicitante de vară. Ca model atractiv de top, pneul sportiv Nokian zLine Ultra High Performance rulează stabil, precis şi în linişte chiar şi în condiţii de solicitare extremă. Atunci când echipează autoturisme rapide, sportive, demonstrează o viteză de reacţie deosebită la manevrare şi o aderenţă sigură pe carosabil ud.

Pentru autoturisme de putere mare şi din clasa de mijloc, anvelopa de vară Nokian Line High Performance oferă cea mai bună stabilitate şi un comportament de rulare precis, în special pe şosele ude în condiţiile schimbătoare ale traficului rutier din România. Protecţia bună împotriva acvaplanării, confortul plăcut şi rentabilitatea judicioasă dau satisfacţie şoferului.

De acum sunt disponibile şase dimensiuni noi pentru Nokian zLine la 17, 18 şi 19 ţoli şi pentru Nokian Line la 13, 16 şi 17 ţoli. Cu un total de 196 dimensiuni, Nokian Tyres, lider al specialiştilor anvelopelor de iarnă din Finlanda, pune la dispoziţia şoferilor ca marcă premium şi o ofertă extinsă şi variată de anvelope de vară.

Canelurile pentru stocarea apei (Swoop Grooves) protejează eficace împotriva acvaplanării

Anvelopele de vară Nokian incorporează inovaţii unice, testate. Canelurile pentru stocarea apei (Swoop Grooves) protejează eficace împotriva acvaplanării. Aceste crestături elipsoidale de pe umărul exterior al anvelopei reţin mai multă apă, întrucât volumul canelurilor transversale se măreşte. Forma lor garantează aderenţa excepţională a anvelopei pe carosabil ud, chiar şi atunci când aceasta este deja uzată. Canelurile transversale sunt mai deschise şi permit astfel apei să se scurgă mai repede. Acest lucru împiedică acvaplanarea.

Design-ul Silent Groove sporeşte confortul călătoriei şi aduce un plus de rezistenţă

Design-ul Silent Groove de la Nokian sporeşte confortul călătoriei şi scade nivelul de zgomot. Găurile rotunde, asemănătoare profilului unei mingi de golf, de pe pereţii canelurilor transversale minimizează nivelul de zgomot din interiorul autoturismului şi de la trecerea pe lângă alte vehicule. Găurile conduc fluxul de aer, absorb zgomotele şi astfel împiedică apariţia unui şuierat deranjant. Această formă reduce, de asemenea, rezistenţa aerului şi răceşte anvelopa, ceea ce-i sporeşte durabilitatea.

Un nou indicator Nokian pentru adâncimea profilului, mai uşor de citit, cu avertizare împotriva acvaplanării

Anvelopele de vară Nokian au pe suprafaţa de rulare un nou indicator pentru adâncimea profilului, mai uşor de citit, un patent propriu al Nokian Tyres. Cifrele care arată adâncimea profilului şi simbolul picăturii de apă care indică pericolul de acvaplanare au fost rotite pe direcţia privirii şoferului care le verifică. Ca avertizare împotriva riscului de acvaplanare, la o adâncime a profilului de numai 4 mm, picătura de apă dispare.

Anvelopa Nokian pentru vehicule sportiv-utilitare este câştigătoarea testului pentru anvelope de vară pe 2014 a revistei germane SUV MAGAZIN

Nokian Z SUV este câştigătoarea testului pentru anvelope de vară pe 2014 a revistei SUV-MAGAZIN cu media generală 1-. În sistemul de notare german, nota 1 corespunde calificativului “foarte bine“, iar 1- este o abatere minimă de la acest calificativ. "Puncte tari: Nokian obţine cele mai bune note la frânarea şi manevrarea pe carosabil uscat şi ud." „Nokian este clar pe primul loc: reacţionează imediat la comenzile şoferului, rulează prin curbe ca pe şine. ... Chiar şi la testul de frânare, pneul Nokian este cel care se remarcă. Pentru a frâna de la 80 la 5 km/h, are nevoie de 28,63 metri." Puternic şi sigur, pneul Nokian Z SUV cu aderenţă puternică este disponibil la magazinele de specialitate în 17 dimensiuni, de la 17 la 22 de ţoli.

Durabilul şi robustul Nokian HT SUV avansează bine şi pe nisip ori pietriş. Pe şosele ude şi uscate, acesta demonstrează aderenţă foarte bună şi reacţii de manevrare directe. Este oferit în 21 de dimensiuni, de la 15 la 18 ţoli.

Anvelopele Nokian sunt câştigătoare ale testelor de vară pe 2013 ale revistelor auto germane Auto Bild şi auto TEST

Anvelopele de vară de la Nokian sunt câştigătoarele a numeroase teste, oferă siguranţă ridicată şi economisesc combustibil. Anvelopele Nokian sunt câştigătoare ale testelor de vară pe 2013 efectuate de revistele Auto Bild - cu calificativul maxim „exemplare” şi auto TEST - cu calificativul maxim „câştigător al testului auto TEST 2013”. Pneul Nokian primeşte calificativul maxim „bun” din partea Automobil Clubului German ADAC şi a organizaţiei de protecţie a consumatorilor Stiftung Warentest. Pneul finlandez se clasează pe locul doi la testele revistelor auto motor sport - cu calificativul maxim „deosebit de recomandabil”, şi Auto - cu calificativul „foarte bun”. În total, anvelopele Nokian au obţinut 17 rezultate de bine şi foarte bine la testele pentru anvelope de vară pe 2013 efectuate în Germania, Austria şi Elveţia.

La testele pentru anvelope de vară pe 2012, pneurile Nokian au promovat cu brio şi la „Auto Bild”, înregistrând astfel un total de opt victorii - mai multe decât oricare altă marcă.

În 113 de teste efectuate între toamna lui 2011 şi primăvara lui 2014, anvelopele Nokian au fost de 66 de ori câştigătoare sau au făcut partea din grupul de elită al câştigătorilor şi au obţinut de 48 de ori calificativul "bine" - şi aceasta doar în Europa Centrală.

La magazinele de specialitate, anvelopele Nokian sunt disponibile pentru schimbare şi ca roţi complete pe jenţi.

www.nokiantyres.com
Lanţul de ateliere auto şi de anvelope Vianor al Nokian Tyres:http://vianor.com/

Descărcare fotografii anvelope de vară Nokian zLine:
www.nokiantyres.com/NokianzLine

Descărcare fotografii anvelope de vară Nokian Line:
www.nokiantyres.com/NokianLine

Descărcare fotografii anvelope de vară Nokian Z SUV:
http://www.nokiantyres.com/nokianzsuv

Video
Descărcare videoclipuri anvelope de vară Nokian zLine:
http://youtu.be/tm-FodKRM0M

Informaţii suplimentare
Nokian zLine - sporty, cool performance for fast driving:
http://www.nokiantyres.com/company/news-article/undefined-96/

Nokian Line – Top performance for wet roads:
http://www.nokiantyres.com/company/news-article/undefined-95/

Nokian tyre is test winner in the 2013 summer tyre test in German car magazine Auto Bild and in auto TEST
http://www.nokiantyres.com/company/news-article/nokian-tyres-are-test-winners-in-the-2013-summer-tyre-tests-in-german-car-magazines-auto-bild-and/

Nokian tyres – test success:
www.nokiantyres.com/test-success

Anvelopa Nokian este liderul mondial în anvelope de iarnă, clasată în repetate rânduri pe primul loc în cadrul testelor anvelopelor, inventatorul anvelopei de iarnă şi o marcă Premium

În calitatea sa de lider mondial în anvelope de iarnă, producătorul anvelopelor Nokian, clasat în repetate rânduri pe primul loc, oferă cele mai sigure anvelope pentru condiţiile de trafic nordice. Anvelopele inovatoare Nokian din Finlanda pentru autoturisme, camioane şi utilaje grele îşi demonstrează calitatea lor superioară în mod special pe zăpadă, în condiţii de climă rece, precum şi în situaţii dificile de trafic şi aduc şi beneficii suplimentare de durată. Nokian este inventatorul anvelopei de iarnă şi are o experienţă 80 de ani în conceperea, testarea şi brevetarea de anvelope inovatoare, fiind inventatorul anvelopelor de iarnă. Pe lângă toate acestea, Nokian produce şi anvelope dezvoltate în mod special pentru condiţiile climaterice din România şi vitezele mari de pe autostrăzile din România. Anvelopele Nokian oferă un plus de siguranţă, economisesc combustibil şi sunt ecologice. Compania este pe locul 1 în ceea ce priveşte recunoaşterea şi renumele mărcii în ţările scandinave, precum şi în Rusia, şi are are o imagine pozitivă extraordinară.

Anvelopele de iarnă Nokian sunt câştigătoare ale testelor de iarnă

Anvelopele de iarnă Nokian WR, optimizate pentru cerinţele pieţei româneşti, sunt căştigătoare ale testelor şi au înregistrat multiple succese la testare. Pneul de iarnă Nokian WR D3 a obţinut calificativul maxim "bine" şi deci "deosebit de recomandabil" la testele de iarnă pe 2013 ale Automobil Clubului German ADAC şi la „test Stiftung Warentest”, înscriindu-se printre cele mai bune. Revista „auto motor sport” califică pneul Nokian WR D3 drept "deosebit de recomandabil". Noua anvelopă de iarnă Nokian WR SUV 3 High Performance a ieşit câştigătoare la marele test de iarnă pentru vehicule sportiv-utilitare pe 2013 al revistei „OFF ROAD”, obţinând calificativul maxim "foarte recomandabilă".

Anvelopele de iarnă Nokian sunt câştigătoare ale testelor de iarnă pe 2012 efectuate de revistele „Auto Bild”, „auto motor sport” şi „AUTOStraßenverkehr”, unde au obţinut calificativele maxime „exemplare”, „foarte recomandabile” şi „foarte bune”. În iarna trecută, anvelopele Nokian au câştigat peste 20 de teste de iarnă ale revistelor auto din Germania şi din întreaga Europă. Pneurile finlandeze primesc calificativul „bune” din partea ADAC şi a organizaţiei „test Stiftung Warentest”.

Un nou record mondial realizat de anvelopele de iarnă Nokian produse în serie echipate pe un autovehicul care a mers cu o viteză maximă de 335,713 km/h pe gheaţă, fiind astfel cele mai rapide.

Anvelopa Nokian pentru vehicule sportiv-utilitare este câştigătoarea testului pentru anvelope de vară pe 2014 a revistei SUV-MAGAZIN

Nokian Z SUV este câştigătoarea testului pentru anvelope de vară pe 2014 al revistei SUV-MAGAZIN cu media generală 1-. În sistemul de notare german, nota 1 corespunde calificativului “foarte bine“, iar 1- este o abatere minimă de la acest calificativ. "Puncte tari: Nokian obţine cele mai bune note la frânarea şi manevrarea pe carosabil uscat şi ud."

Anvelopele Nokian sunt câştigătoare ale testelor de vară pe 2013 ale revistelor auto germane „Auto Bild” şi „auto TEST”

Anvelopele de vară Nokian sunt câştigătoare a numeroase teste şi oferă un nivel de siguranţă ridicat şi economie de combustibil. Anvelopele Nokian sunt câştigătoare la testele pentru anvelope de vară pe 2013 efectuate de revistele „Auto Bild” cu calificativul maxim "exemplare", şi „auto TEST” cu calificativul maxim „câştigător auto TEST 2013“. Pneul Nokian primeşte calificativul maxim „bun” din partea Automobil Clubului German ADAC şi a organizaţiei de protecţie a consumatorilor „test Stiftung Warentest”. Finlandezii se clasează pe locul doi la testele revistelor auto motor sport - cu calificativul maxim „deosebit de recomandabile”, Auto - cu calificativul „foarte bune” şi Firmenauto - cu calificativul „deosebit de recomandabile”. În total, anvelopele Nokian au obţinut 17 rezultate de bine şi foarte bine la testele pentru anvelope de vară pe 2013 efectuate în Germania, Austria şi Elveţia. La testele pentru anvelope de vară pe 2012, pneurile Nokian au promovat cu brio şi la „Auto Bild”, înregistrând astfel un total de opt victorii - mai multe decât oricare altă marcă.

În 113 de teste efectuate între toamna lui 2011 şi primăvara lui 2014, anvelopele Nokian au fost de 66 de ori câştigătoare sau au făcut partea din grupul de elită al câştigătorilor şi au obţinut de 48 de ori calificativul "bine" - şi aceasta doar în Europa Centrală.

Mai multă siguranţă prin inovaţii: Indicator pentru adâncimea profilului pentru anvelopa de iarnă cu fulg de zăpadă şi indicator pentru adâncimea profilului cu avertizare împotriva acvaplanării

Un indicator de adâncime a profilului cu fulg de zăpadă marcat pe anvelopa de iarnă Nokian WR indică adâncimea profilului sub formă de cifră de la 8 până la 4 milimetri. Fulgul de zăpadă rămâne vizibil până la adâncimea de 4 milimetri. Dacă acesta dispare, trebuie să vă schimbaţi anvelopele de iarnă. Canelurile trebuie să aibă o adâncime de minimum 4 milimetri pentru a oferi aderenţă suficientă pe zăpadă şi pentru a împiedica acvaplanarea pe zloată şi acvaplanarea la anvelopele de iarnă şi de vară.

Canelurile anvelopelor de vară şi iarnă trebuie să aibă minimum 4 mm adâncime pentru a putea împiedica acvaplanarea şi acvaplanarea pe zloată. Indicatorul de adâncime a profilului de la Nokian la anvelopele de vară indică foarte simplu conducătorului auto adâncimea profilului prin cifre de la 8 la 3. Un indicator avertizează printr-un simbol sub formă de picătură asupra pericolului de acvaplanare. Dacă mai rămân doar patru milimetri de profil, simbolul sub formă de picătură de apă dispare şi astfel coucătorul auto este avertizat că există un risc crescut de acvaplanare. Aceste inovaţii nu le veţi regăsi la niciun alt producător de anvelope.

Nokian Tyres a realizat în 2013 o cifră de afaceri de 1521 milioane euro

În 2013 Nokian Tyres a raportat o cifră de afaceri de 1521 milioane de euro şi un număr de peste 4000 de angajaţi. În Europa Centrală, Nokian Tyres funcţionează prin reprezentante  în zece ţări. Compania deţine şi reţeaua de distribuţie de anvelope Vianor, o reţea globală care dispune de mai mult de 1200 de puncte de vânzare în 27 de ţări.

Informaţii suplimentare:
www.facebook.com/nokiantyres
www.youtube.com/NokianTyresCom
www.twitter.com/NokianTyresCom
www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc

Birou de presă:
Dr. Falk Köhler PR
Dr. Falk Köhler
Tel: +49 40 / 54 73 12 12
Fax: +49 40 / 54 73 12 22
E-mail:Dr.Falk.Koehler@Dr-Falk-Koehler.de
www.Dr-Falk-Koehler.de
Ödenweg 59, 22397
Hamburg, Germania

Exemplar de control, către Dr. Falk Köhler PR

Importator în România

Luiza Popa, Marketing Coordinator
Telefon: 021-233.15.50
Mobil: 0742.164.000
E-Mail: luiza.popa@rotis.ro

www.rotis.ro

Informaţii suplimentare:

Nokian Tyres s.r.o

Managing Director Central Europe Dieter Köppner
Telefon: +420 222 507 761
E-Mail:dieter.koppner@nokiantyres.com

Product Development Manager Central Europe Sven Dittmann Dipl.-Ing., Telefon: +49 8143 444 850
E-Mail:sven.dittmann@nokiantyres.com

Marketing Manager Central Europe Lukáš Líbal,
Telefon: +420 222 507 759
E-Mail:lukas.libal@nokiantyres.com

Nokian Tyres plc

Emil Nakov, Area Export Manager
Telefon: +35928720284
Mobil: +359879278780
E-Mail emil.nakov@nokiantyres.com

Development Manager Juha Pirhonen
Telefon: Fax +358 10 401 7708
E-Mail:juha.pirhonen@nokiantyres.com

Technical Customer Service Manager Matti Morri
Telefon: Fax +358 10 401 7621
E-Mail:matti.morri@nokiantyres.com

www.nokiantyres.com

arhiva de ştiri