Mi aprilie 22 2015

Anvelopele Nokian Weatherproof pentru toate tipurile de vreme - confort şi siguranţă pe tot parcursul anului

Noua familie de produse de înaltă performanţă Nokian Weatherproof va pune capăt jocului de ruletă al schimbării anvelopelor, care le dă bătăi de cap şoferilor în fiecare primăvară şi toamnă. Aceste reprezentante de vârf ale revoluţionarului concept "all-weather" de la Nokian Tyres combină siguranţa trainică pe timp de iarnă cu stabilitatea precisă a condusului şi cu manevrarea fermă oferite de anvelopele Nokian de vară. Inovaţiile de înalt nivel de la cel mai nordic producător de anvelope, încorporate în gama de produse Nokian Weatherproof, garantează un şofat confortabil în toate anotimpurile.

Polivalenta familie de produse Nokian Weatherproof este proiectată pentru şoferii care au nevoie atât de o soluţie sigură pentru zăpadă şi zloată, cât şi de o rulare eficientă şi lipsită de efort vara.Familia de produse Nokian Weatherproof oferă performanţe durabile pentru şoselele şi drumurile central europene şi este disponibilă în dimensiuni potrivite pentru autoturisme moderne, vehicule sportiv-utilitare şi microbuze. Toate mărimile prezintă simbolul fulg de nea (3PMSF), care atestă faptul că anvelopele au fost omologate pentru utilizarea pe timpul iernii.

Bogata gamă pentru autoturisme acoperă toate dimensiunile de la 13 până la 18 inci. Gama adaptată utilizării pe SUV-uri mai grele acoperă dimensiuni de la 16 la 18 inci. Clasele de viteză ale acestei familii moderne de produse proiectate pentru utilizare pe tot parcursul anului sunt T, H şi V. O proporţie semnificativă a dimensiunilor prezintă marcajul XL, care indică cea mai ridicată capacitate de încărcare. Gama de anvelope pentru vehicule autoutilitare şi microbuze acoperă dimensiuni de la 14 la 16 inci (cu indici de viteză de N, R şi T). Selecţia de mărimi disponibile a noii anvelope Nokian Weatherproof C are profiluri diferite ale suprafeţei de rulare pentru vehiculele mai mari şi pentru încărcăturile mai uşoare.

Noua familie Nokian Weatherproof oferă una dintre cele mai extinse game de produse de pe piaţa anvelopelor pentru toate anotimpurile. Anvelopa Nokian Weatherproof va fi disponibilă în comerţul cu amănuntul începând din toamna anului 2015. Europa Centrală va reprezenta cea mai importantă piaţă pentru noile produse.

Sigure iarna, precise pe timp de vară

Conceptul de succes al Nokian pentru toate anotimpurile se extinde acum pe piaţa europeană. Esenţa sa constă în oferirea unei soluţii funcţionale pentru şoferii care vor să spună adio schimbărilor sezoniere ale anvelopelor, dar care îşi doresc totuşi cea mai bună protecţie posibilă în caz de zăpadă, zloată şi ploaie în orice zi a anului.

Noua familie de produse scoate în evidenţă expertiza Nokian Tyres în ceea ce priveşte structura şi compuşii de cauciuc ai anvelopelor. Inovaţiile în dezvoltarea produselor au necesitat mii de ore de testare pe circuitul celui mai nordic producător de anvelope, circuit situat în Ivalo, la nord de Cercul Polar. Caracteristicile excelente de vară au fost desăvârşite după un program strict de testare al anvelopelor Nokian Weatherproof pe circuite de înaltă viteză din Germania şi Spania. 

- Versatila anvelopă Nokian Weatherproof este o anvelopă de iarnă cu aderenţă excelentă. Însă ea este totodată şi o anvelopă de vară ce rulează cu precizie în condiţii de arşiţă. Conform testelor noastre, familia de produse Nokian Weatherproof este mult mai sigură şi mai versatilă decât anvelopele tipice pentru toate anotimpurile. Simbolul fulg de nea atestă faptul că anvelopa este potrivită şi aprobată oficial pentru utilizarea pe timp de iarnă, declară Directorul de Dezvoltare produse de la Nokian Tyres, Olli Seppälä.

Canalele blocului central - Centre Block Channeling - aderenţă excelentă pe zăpadă, prevenire eficace a derapării pe zloată

În cazul durabilei anvelope de înaltă performanţă Nokian Weatherproof, fiecare milimetru al profilului agresiv al suprafeţei de rulare joacă un rol specific. Geometria abruptă a zonei centrale, cu blocurile sale de rulare mari, a fost optimizată cu grijă pentru a asigura aderenţă excelentă pe drumuri înzăpezite şi ude. Blocurile de rulare în formă de V, asemănătoare unui topor, aderă cu fermitate la carosabilul înzăpezit. Striaţiile masive şi tăieturile blocurilor de rulare adaugă muchii puternice şi sporesc astfel aderenţa de ansamblu. Dorsalele dintre blocurile centrale şi cele laterale consolidează precizia manevrării şi aderenţa excelentă şi temeinic testată pe zăpadă.

Canalele adânci şi deschise ale blocurilor centrale (Centre Block Channeling) sporesc aderenţa în condiţii extreme de iarnă. Aceste canale acţionează la randament maxim şi pe carosabil ud. Ele evacuează în mod eficient apa şi zloata dintre şosea şi anvelopă, ceea ce previne în mod eficace acvaplanarea şi derapajul pe zloată. Caracteristicile excelente privind acvaplanarea sunt accentuate de elegantele caneluri lustruite, care accelerează evacuarea apei şi a zloatei.

Stabilitate la condus, aderenţă şi durabilitate indiferent de temperatură

Testele arată că anvelopa Nokian Weatherproof rulează uşor şi precis chiar şi pe asfaltul uscat ars de soare. Blocurile laterale rigide oferă stabilitate maşinii chiar şi la viteze ridicate şi îşi aduc contribuţia la asigurarea unei opriri rapide şi uşoare chiar şi pe şoselele foarte ude.

În ceea ce priveşte proiectarea materialului, cea mai mare provocare au constituit-o variaţiile extreme de temperatură, de la mai multe zeci de grade minus până la valurile de aer încins. Compusul de rulare al anvelopei Nokian Weatherproof este adaptat condiţiilor schimbătoare. Acesta funcţionează minunat într-un interval larg de temperaturi şi poate face faţă uzurii dure din timpul verilor fierbinţi. Aderenţa pe timp de iarnă este excelentă la temperaturi în jurul valorii de 0 grade și puțin sub aceasta. Compusul de ultimă generaţie, din dioxid de siliciu, face posibilă o bună aderenţă pe carosabilul ud şi o rezistenţă redusă la rulare, ceea ce scade consumul de combustibili. 

Noua anvelopă Nokian Weatherproof SUV - stabilitate adaptată pentru vehicule sportiv-utilitare

Mai multe inovaţii practice susţin robusteţea suprafeţei de rulare a modelului pentru SUV. În partea laterală, între blocurile de rulare, s-a proiectat o zonă specială de rigidizare (Stiffness Zone) care rigidizează umărul anvelopei. Zona de rigidizare creşte precizia şi calmul mai ales pe drumurile uscate. Noua anvelopă Nokian Weatherproof SUV îşi poate transporta şi gestiona cu siguranţă şi fermitate încărcăturile mari atât pe gheaţă, zăpadă, drumuri curăţate, cât şi pe mereu înşelătoarea zloată. Compusul suprafeţei de rulare este mai rigid decât pentru modelul autoturismelor pentru pasageri, ceea ce permite o senzaţie deosebit de precisă a şofatului.

Soluţille structurale selecţionate şi testate cu grijă fac din Nokian Weatherproof o anvelopă cu mişcări echilibrate. Strângerea mai fermă a centurilor din nailon de pe zonele laterale rigidizează structura centurii de oţel şi reduce mişcarea blocurilor de rulare. Acest lucru se simte în direcţia precisă din timpul virajelor sau al schimbărilor de bandă la viteze ridicate.

Indicatorul privind siguranţa şofatului - Driving Safety Indicator - informaţii exacte cu privire la starea anvelopelor

Indicatoarele de loc şi de presiune de pe peretele lateral al anvelopei Nokian Weatherproof sporesc siguranţa pe timp de iarnă şi ameliorează confortul utilizatorilor. Zona cu informaţii permite înregistrarea presiunii corecte de umflare şi locul instalării în timpul schimbării anvelopelor. Un element care aduce un plus de siguranţă este noua secţiune ce poate fi folosită pentru înregistrarea cuplului de strângere a şuruburilor roţii pentru roţile din aliaj.

Ca şi înainte, suprafaţa de rulare prezintă indicatorul privind siguranţa şofatului (Driving Safety Indicator - DSI), patentat de Nokian Tyres. Cifrele de pe suprafaţa centrală a anvelopei indică adâncimea rămasă a canelurilor principale. Simbolul fulg de nea al indicatorului privind siguranţa pe timp de iarnă (Winter Safety Indicator - WSI) rămâne vizibil până la o adâncime de patru milimetri a canelurilor. Odată ce fulgul de nea a dispărut, şoferul trebuie să achiziţioneze un nou set de anvelope de iarnă pentru a-şi garanta siguranţa.

Nokian Weatherproof – Mai mult de patru anotimpuri 

  • Superioare pe zăpadă, cu aderenţă excelentă şi pe şoselele ude
  • Performanţe înalte durabile pe tot parcursul anului
  • Comportament de rulare extrem de stabil şi de echilibrat

Principalele inovaţii:Secţiunea centrală adaptată. Aderenţă excelentă iarna.Geometria abruptă a zonei centrale a fost optimizată cu grijă pentru a asigura o aderenţă excelentă pe drumuri înzăpezite şi ude. Blocurile de rulare în formă de V, asemănătoare unui topor, aderă cu fermitate la carosabilul înzăpezit. Striaţiile masive şi tăieturile blocurilor de rulare adaugă muchii puternice şi sporesc astfel aderenţa de ansamblu. Dorsalele dintre blocurile centrale şi cele laterale consolidează precizia manevrării şi aderenţa excelentă pe zăpadă.

Canalele blocului central - Centre Block Channeling. Aderenţă extremă, prevenire eficace a derapării pe zloată. Canalele adânci şi deschise ale blocurilor centrale sporesc aderenţa în condiţii extreme de iarnă. Ele evacuează în mod eficient apa şi zloata dintre şosea şi anvelopă, ceea ce previne în mod eficace acvaplanarea şi derapajul pe zloată.

Compusul de cauciuc Nokian Weatherproof. Siguranţă şi durabilitate adaptate nevoilor.Compusul de rulare este adaptat condiţiilor schimbătoare; el funcţionează minunat într-un interval larg de temperaturi şi poate face faţă uzurii dure din timpul verilor fierbinţi. Aderenţa pe timp de iarnă este excelentă la temperaturi în jurul valorii de 0 grade și puțin sub aceasta. Compusul de ultimă generaţie, din dioxid de siliciu, face posibilă o bună aderenţă pe carosabilul ud şi o rezistenţă redusă la rulare, ceea ce scade consumul de combustibili. 

Zona de rigidizare. Şofat stabil şi echilibrat.Pentru a-l rigidiza, pe umărul anvelopei Nokian Weatherproof SUV a fost proiectatăo zonă specială de rigidizare. Zona de rigidizare creşte precizia şi calmul mai ales pe drumurile uscate.

Canelurile lustruite. Siguranţă pe carosabil ud. Canelurile lustruite înlesnescîndepărtarea zăpezii şi a zloatei.  

Nokian All-Weather – anvelopele de iarnă pe care le puteţi folosi tot timpul anului

Anvelopele pentru toate anotimpurile de la Nokian, cum ar fi Nokian Weatherproof, îmbină siguranţa unei anvelope speciale de iarnă cu stabilitatea şi manevrabilitatea unui pneu de vară. Sunt durabile şi proiectate pentru utilizarea în toate anotimpurile.

Şosele înzăpezite, ude şi cu zloată

Spre deosebire de alte anvelope pentru toate anotimpurile, Nokian Weatherproof poartă simbolul fulg de nea (3PMSF) care vă asigură că acest produs a îndeplinit cu brio toate cerinţele pentru o anvelopă de iarnă. De fapt, Nokian Weatherproof este concepută ca anvelopă de iarnă, de înaltă performanţă, pentru utilizarea pe tot parcursul anului. Ea rămâne flexibilă la temperaturi joase, pentru a vă oferi aderenţă puternică pe zăpadă şi frânare precisă pe gheaţă, întrucât compusul de cauciuc derivat natural din care este produsă include dioxid de siliciu şi ulei de canola. Anvelopa Nokian Weatherproof previne în mod eficace acvaplanarea şi se opreşte instantaneu pe şoselele ude.

Şosele uscate

Anvelopa Nokian Weatherproof oferă manevrabilitate excelentă atât pe asfalt neacoperit, cât şi în timpul averselor de ploaie sau al viscolelor. Ea asigură stabilitate şi aderenţă, chiar şi la viteze ridicate pe drumuri uscate.

Pentru toate anotimpurile

Indiferent de temperatură sau de stilul dumneavoastră de şofat, veţi preţui reacţia sensibilă a anvelopei Nokian Weatherproof. Această anvelopă pentru toate anotimpurile vă oferă siguranţă de vârf cu cheltuieli convenabile.

Vă veţi bucura de o viaţă îndelungată a suprafeţei de rulare, graţie, parţial, uleiurilor naturale rezistente la uzură din compusul de cauciuc. Această suprafaţă durabilă vă va permite să rulaţi foarte mulţi kilometri în toate anotimpurile. Întrucât anvelopa Nokian Weatherproof rulează uşor, veţi consuma mai puţin combustibil şi veţi emite mai puţin CO2. www.nokiantyres.com 
Service-ul auto şi de anvelope Vianor al Nokian Tyres:
http://vianor.com/

Fotografii ale produsului
www.nokiantyres.com/NokianWeatherproof

Informaţii suplimentare 

Nokian Tyres - Prima anvelopă de iarnă din lume cu clasa de energie A http://youtu.be/Wo4omb0Eil4

Prima anvelopă de iarnă din lume cu ţinte retractabile www.nokiantyres.com/company/news-article/nokian-tyres-the-world-s-first-nonstudded-winter-tyre-with-studs/

Iarna 2014: Peste 40 de victorii la teste pentru anvelopele de iarnă Nokian
www.nokiantyres.com/innovation/test-success/

Testare de vârf a anvelopelor de iarnă: Centrul de testare Ivalo - Iadul Alb 
http://youtu.be/UEGUTw7KHxE

Nokian Hakkapeliitta 8: Record mondial - cel mai rapid automobil pe gheaţă - 335,713 km/h:
www.nokiantyres.com/innovation/testing/fastest-on-ice/fastest-on-ice-2013/

Cum a fost inventată prima anvelopă de iarnă din lume? http://www.nokiantyres.com/first-winter-tyres

Comparaţie între prima anvelopă de iarnă din lume şi una de ultimă oră, fără ţinte
www.nokiantyres.com/company/about-us/history/this-is-how-the-winter-tyre-has-changed/ 

Informaţii suplimentare:

www.twitter.com/NokianTyresCom 
www.youtube.com/NokianTyresCom 
www.facebook.com/nokiantyres 
www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc

Blog şoferi:
http://hakkapedia.us/blog/en

Blog experţi Nokian Tyres:
http://nordictyreblog.com/

Nokian Tyres România
Importator în România
Dragos Beldica, Tel. +40 0722 625 775
E-Mail dragos.beldica@rotis.ro 
www.rotis.ro

Emil Nakov, Area Export Manager, Tel. +35928720284, Mobil: +359879278780
E-Mail emil.nakov@nokiantyres.com 
www.nokiantyres.com

Nokian Tyres Europa
Nokian Tyres s.r.o
V Parku 2336/22
148 00 Praha 4
Czech Republic

Business Director Central Europe Dieter Köppner, Tel. +420 222 507 761,
E-Mail dieter.koppner@nokiantyres.com

Technical Customer Service Manager CE Sven Dittmann, Dipl.-Ing., Tel. +49 8143 444 850 E-Mail sven.dittmann@nokiantyres.com

Marketing Manager Lukáš Líbal, Tel. +420 222 507 759 E-Mail lukas.libal@nokiantyres.com

www.nokiantyres.com

Nokian Tyres Finlanda, sediul principal
Nokian Tyres plc
Pirkkalaistie 7
P.O.Box 20
37101 Nokia
Finland

Development Manager Juha Pirhonen, Tel. +358 10 401 7708 E-Mail juha.pirhonen@nokiantyres.com

Technical Customer Service Manager Matti Morri, Tel. +358 10 401 7621E-Mail matti.morri@nokiantyres.com

Product Manager Central Europe Stéphane Clepkens, Tel. +358 50 462 7536 E-Mail stephane.clepkens@nokiantyres.com 

www.nokiantyres.com

arhiva de ştiri