Mi mai 10 2017

Nokian Tyres investește în construcția unei noi unități de producție în SUA

Consiliul de administrație al Nokian Tyres a luat decizia de a investi în construcția celei de-a treia unități de producție de anvelope. Noua unitate de producție va fi construită în Dayton (Comitatul Rhea), Tennessee, SUA. Capacitatea de producție a fabricii va fi de 4 milioane de anvelope anual cu potențial viitor de extindere. Locația va găzdui, de asemenea, o unitate de distribuție cu o capacitate de depozitare de 600.000 de anvelope. Valoarea totală a investiției în această fază se ridică la aproximativ 360 milioane de dolari. Lucrările de construcției sunt programate să debuteze la începutul anului 2018, urmând ca în 2020 să fie produse primele anvelope în această unitate. 

„Această nouă unitate de producție este înainte de toate o decizie strategică care urmărește traseul de dezvoltare strategică a Nokian Tyres. În următorii ani se estimează o creștere a valorii totale a vânzărilor de anvelope, iar prin această investiție vom dobândi capacitatea de producție necesară pentru a ne dezvolta. În mod evident, fabrica din Dayton ne va permite să deservim mai bine și mai eficient clienții nord-americani, însă va îmbunătăți de asemenea și capacitatea de producție și serviciul pentru clienți în cadrul tuturor operațiunilor noastre globale,” declară Petteri Walldén, președinte al consiliului de administrație Nokian Tyres. 

„Alegerea unei locații în America de Nord dovedește angajamentul față de clienții noștri aflați în una dintre cele mai importante zone de creștere pentru Nokian Tyres. Locația din Dayton, comitatul Rhea, a fost aleasă pe baza a câțiva factori printre care disponibilitatea forței de muncă calificate, avantajele logistice și mediul administrativ prietenos cu investitorii. După cercetări amănunțite a devenit clar că statul Tennessee este cea mai bună opțiune de locație pentru noua fabrică și suntem mândri să devenim parte a acestei comunități,” spune Andrei Pantioukhov, președinte interimar și CEO Nokian Tyres. 

Noua unitate de producție din Dayton va oferi locuri de muncă pentru 400 de angajați și se va concentra pe producția de anvelope pentru autoturisme, SUV-uri și autovehicule comerciale ușoare destinate exclusiv sau în special pieței nord-americane 

„Aceasta este o veste importantă atât pentru statul Tennessee, cât și pentru orașul Dayton, demonstrând că prin localizarea favorabilă și forța de muncă ofertantă a statului nostru creează un mediu propice în care companii precum Nokian Tyres pot prospera,” declară Bill Haslam, guvernatorul statului Tennessee. 

Prin amplasarea noii unități de producție în America de Nord, Nokian Tyres scurtează timpul în care produsele devin disponibile pe piață, reduce cheltuielile cu taxele vamale și costurile logistice 

America de Nord se numără printre regiunile de creștere strategică a Nokian Tyres, noua unitate de producție consolidând traseul de dezvoltare a companiei, crescând capacitatea de producție și susținând vânzările în America de Nord și Canada. Amplasarea în America de Nord va îmbunătăți serviciul pentru clienți regional, scurtând timpul în care produsele vor deveni disponibile și reducând cheltuielile cu taxele vamale, cât și costurile logistice. Iar datorită faptului că fabrica se va concentra pe producția de anvelope pentru autoturisme, SUV-uri și autovehicule comerciale ușoare destinate exclusiv sau în special pieței nord-americane, se va obține o eficientizare a producției și o îmbunătățire a serviciul pentru clienți în cadrul tuturor operațiunilor globale ale companiei.

După luarea deciziei de a construi o unitate de producție în America de Nord, a urmat un lung proces de selecție a locațiilor și terenurilor corespunzătoare. Acesta s-a desfășurat împreună cu un grup internațional de consultanți, explorând întregul continent nord-american. Inițial au fost alese 80 de posibile locații. Pentru a determina cea mai bună variantă dintre acestea, au fost luate în considerare mai multe criterii complexe de selecție, care au ajutat la reducerea listei la 20 și apoi la patru locații. Acestea au fost analizate în profunzime până la determinarea a două „finaliste”. 

Fabrica din Dayton va determina un efect pozitiv asupra producției celorlalte două fabrici din Nokia și Vsevolozhsk 

În următorii ani se estimează o creștere a valorii totale a vânzărilor de anvelope și va fi nevoie de o capacitate de producție suplimentară. Toate cele trei fabrici au un rol important în planificarea creșterii companiei, deservind piețe diferite. Producerea anvelopelor destinate pieței din America de Nord în fabrica din Dayton va determina un efect pozitiv reprezentat de îmbunătățirea eficienței și productivității în celelelalte două fabrici. Aceasta va duce la creșterea capacității de producție și la o mai bună deservire a clienților Nokian Tyres din țările europene, țările nordice și Rusia. 

Pregătirea noilor angajați Nokian Tyres și punerea în funcțiune a fabricii va necesita și implica susținere din partea fabricilor existente și a specialiștilor Nokian Tyres, sesiunile de pregătire fiind planificate să aibă loc atât în unitățile existente, cât și în noua locație. Un proiect de o asemenea anvergură va genera noi oportunități de carieră atât la nivelul angajaților din producție, cât și la nivel de management. 

Divizia de vânzări și unitatea de producție din America de Nord vor fi două entități diferite, la acest moment unificarea acestora nefiind în planurile companiei. 

Despre Nokian Tyres

Nokian Tyres a fost fondată în 1988, însă își are rădăcinile în anul 1898, când a fost înființată Suomen Gummitehdas Oy sau Fabrica de cauciuc finlandeză. Compania este cel mai nordic producător de anvelope din lume. Promovează și facilitează șofatul în siguranță, în condiții exigente. Anvelopele inovatoare pentru autoturisme de pasageri, camioane și mașini grele, sunt comercializate în special în zonele cu zăpadă, împădurite, și cu condiții de șofat dificile din cauza anotimpurilor schimbătoare.

În 2015, cifra de afaceri netă a companiei a fost de aproximativ 1,4 miliarde euro, iar la finalul anului numărul angajaților a fost de 4.400. Acțiunile Nokian Tyres sunt listate la bursa Nasdaq Helsinki. Unitățile de producție se află în Finlanda și Rusia. La sediul central din Nokia, Finlanda, are loc dezvoltarea centralizată a produselor, sunt finalizate prototipurile și sunt efectuate testele. Toate produsele sunt dezvoltate conform obiectivelor de siguranță durabilă și de respectare a mediului pe parcursul întregului ciclu de viață al produsului. Sediul central al Nokian Tyres se află în Nokia, Finlanda, iar sediul european este la Praga.

Pentru mai multe detalii despre companie, vă rugăm vizitați: www.nokiantyres.com   

 

Mai multe informații despre noua fabrică Nokian Tyres: www.nokiantyres.com/daytonfactory

Fotografii Hi-Res și infografice ilustrative se pot descărca de aici: https://nokiantyres.studio.crasman.fi/bank/public_press_room/launch_material_for_press_events/3f

 

Contact

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm contactaţi:

Adriana Brutaru, Account Manager McCann PR,

0735 313 408, adriana_brutaru@mccannpr.ro 

Zuzana Michalová, Public Relations Nokian Tyres CE, 00420 603 578 855,

zuzana.michalova@nokiantyres.com

arhiva de ştiri