Lu martie 10 2014

Nokian Tyres prezintă prima anvelopă de iarnă fără... şi totuşi cu crampoane

Tehnologia unică a anvelopei scoate în relief crampoanele doar atunci când este nevoie de ele

Nokian Tyres a introdus o anvelopă de iarnă revoluţionară, ce permite şoferului ca, prin simpla apăsare a unui buton, să scoată în relief crampoanele anvelopei în scopul creşterii aderenţei. Atunci când crampoanele nu sunt necesare, ele se retrag înapoi în anvelopă. Această tehnologie a crampoanelor, prezentată de producătorul finlandez de anvelope cu ocazia celei de-a 80-a aniversări a anvelopei de iarnă, ne oferă indicii privind tendinţele de viitor.

Ideea care stă la baza anvelopei cu crampoane retractabile este aceea că şoferul le poate activa atunci când condiţiile de drum se schimbă în mod evident. Crampoanele nu se folosesc pe drumuri uscate şi nici în condiţii de iarnă stabile, însă pot fi activate în condiţii de gheaţă.

Această anvelopă revoluţionară utilizează modelul de rulare şi soluţiile structurale ale nou introdusei anvelope de iarnă cu crampoane Nokian Hakkapeliitta 8 SUV. Crampoanele de pe toate cele patru anvelope se ridică şi se coboară în acelaşi timp. Corpul cramponului rămâne pe loc, partea mobilă fiind acul metalic din mijlocul cramponului.

- Acest nou concept de anvelopă reprezintă o realizare tehnologică uluitoare. Se prea poate ca acest concept unic de crampoane să devină într-o zi realitate. În calitatea noastră de pionieri ai anvelopelor de iarnă, am dorit să arătăm că este posibilă o combinaţie între o anvelopă cu crampoane şi una fără, declară Matti Morri, Director Asistenţă tehnică clienţi al Nokian Tyres.

Prima anvelopă de iarnă din lume a fost creată în 1934 pentru a face faţă gerurilor nordice. Doi ani mai târziu, inginerii fabricii de anvelope au găsit o soluţie optimizată pentru şoferii de automobile care răzbeau cu greu pe polei, soluţie pe care au numit-o Snow-Hakkapeliitta. În zilele noastre, Nokian Hakkapeliitta este una dintre cele mai cunoscute mărci de anvelope de iarnă din lume.

www.nokiantyres.com

Lanţul de ateliere auto şi de anvelope Vianor al Nokian Tyres:
http://vianor.com/

Fotografii:
www.nokiantyres.com/Hakkapeliitta_concept_tyre_2014

Vizionaţi filmul
http://youtu.be/qNXL2EEscuE

Citiţi mai mult:
80 de ani de la prima anvelopă de iarnă din lume. Vizionaţi filmul.
http://youtu.be/3pb8Oe-Ki5c

80 de ani de la inventarea anvelopei de iarnă:
Nokian Kelirengas a realizat cu succes viraje sigure în condiţii de zăpadăhttp://www.nokiantyres.com/nokian-kelirengas-en

80 ani de anvelope de iarnă Nokian
www.nokiantyres.com/first-winter-tyres

Nokian Hakkapeliitta şi cel mai rapid automobil pe gheaţă, la 335,713 km/h
www.nokiantyres.com/EN-Fastest-On-Ice-2013

Nokian winter tyre rated “good” in the 2013 winter tyre test by the German automobile club ADAC and by the consumer protection organisation Stiftung Warentest / Nokian Tyres press release 364:
http://www.nokiantyres.com/media-release?id=34220276&year=2013&group=

Anvelopa Nokian este liderul mondial în anvelope de iarnă, clasată în repetate rânduri pe primul loc în cadrul testelor anvelopelor, inventatorul anvelopei de iarnă şi o marcă Premium

În calitatea sa de lider mondial în anvelope de iarnă, producătorul anvelopelor Nokian, clasat în repetate rânduri pe primul loc, oferă cele mai sigure anvelope pentru condiţiile de trafic nordice. Anvelopele inovatoare Nokian din Finlanda pentru autoturisme, camioane şi utilaje grele îşi demonstrează calitatea lor superioară în mod special pe zăpadă, în condiţii de climă rece, precum şi în situaţii dificile de trafic şi aduc şi beneficii suplimentare de durată. Nokian este inventatorul anvelopei de iarnă şi are o experienţă 80 de ani în conceperea, testarea şi brevetarea de anvelope inovatoare, fiind inventatorul anvelopelor de iarnă. Pe lângă toate acestea, Nokian produce şi anvelope dezvoltate în mod special pentru condiţiile climaterice din România şi vitezele mari de pe autostrăzile din România. Anvelopele Nokian oferă un plus de siguranţă, economisesc combustibil şi sunt ecologice. Compania este pe locul 1 în ceea ce priveşte recunoaşterea şi renumele mărcii în ţările scandinave, precum şi în Rusia, şi are are o imagine pozitivă extraordinară.

Anvelopele de iarnă Nokian sunt câştigătoare ale testelor de iarnă

Pneul de iarnă Nokian WR D3 a obţinut calificativul maxim "bine" şi deci "deosebit de recomandabil" la testele de iarnă pe 2013 ale Automobil Clubului German ADAC şi la „test Stiftung Warentest”, înscriindu-se printre cele mai bune. Revista „auto motor sport” califică pneul Nokian WR D3 drept "deosebit de recomandabil". Noua anvelopă de iarnă Nokian WR SUV 3 High Performance a ieşit câştigătoare la marele test de iarnă pentru vehicule sportiv-utilitare pe 2013 al revistei „OFF ROAD”, obţinând calificativul maxim "foarte recomandabilă".

Anvelopele de iarnă Nokian sunt câştigătoare ale testelor de iarnă pe 2012 efectuate de revistele „Auto Bild”, „auto motor sport” şi „AUTOStraßenverkehr”, unde au obţinut calificativele maxime „exemplare”, „foarte recomandabile” şi „foarte bune”. În iarna trecută, anvelopele Nokian au câştigat peste 20 de teste de iarnă ale revistelor auto din Germania şi din întreaga Europă. Pneurile finlandeze primesc calificativul „bune” din partea ADAC şi a organizaţiei „test Stiftung Warentest”.

Anvelopele Nokian sunt câştigătoare ale testelor de vară pe 2013 ale revistelor auto germane „Auto Bild” şi „auto TEST”

Anvelopele de vară de la Nokian sunt ele însele câştigătoare a numeroase teste şi oferă siguranţă ridicată şi economie de combustibil. Anvelopele Nokian sunt câştigătoare la testele pentru anvelope de vară pe 2013 efectuate de revistele „Auto Bild” cu calificativul maxim "exemplare", şi „auto TEST” cu calificativul maxim „câştigător auto TEST 2013“. Pneul Nokian primeşte calificativul maxim „bun” din partea Automobil Clubului German ADAC şi a organizaţiei de protecţie a consumatorilor „test Stiftung Warentest”. Finlandezii se clasează pe locul doi la testele revistelor auto motor sport - cu calificativul maxim „deosebit de recomandabile”, Auto - cu calificativul „foarte bune” şi Firmenauto - cu calificativul „deosebit de recomandabile”. În total, anvelopele Nokian au obţinut 17 rezultate de bine şi foarte bine la testele pentru anvelope de vară pe 2013 efectuate în Germania, Austria şi Elveţia. La testele pentru anvelope de vară pe 2012, pneurile Nokian au promovat cu brio şi la „Auto Bild”, înregistrând astfel un total de opt victorii - mai multe decât oricare altă marcă.

În 97 de teste efectuate între toamna lui 2011 şi primăvara lui 2013, anvelopele Nokian au fost de 54 de ori câştigătoare şi au obţinut de 43 de ori calificativul "bine".

Mai multă siguranţă prin inovaţii: Indicator pentru adâncimea profilului pentru anvelopa de iarnă cu fulg de zăpadă şi indicator pentru adâncimea profilului cu avertizare împotriva acvaplanării

Un indicator de adâncime a profilului cu fulg de zăpadă marcat pe anvelopa de iarnă Nokian WR indică adâncimea profilului sub formă de cifră de la 8 până la 4 milimetri. Fulgul de zăpadă rămâne vizibil până la adâncimea de 4 milimetri. Dacă acesta dispare, trebuie să vă schimbaţi anvelopele de iarnă. Canelurile trebuie să aibă o adâncime de minimum 4 milimetri pentru a oferi aderenţă suficientă pe zăpadă şi pentru a împiedica acvaplanarea pe zloată şi acvaplanarea la anvelopele de iarnă şi de vară.

Canelurile anvelopelor de vară şi iarnă trebuie să aibă minimum 4 mm adâncime pentru a putea împiedica acvaplanarea şi acvaplanarea pe zloată. Indicatorul de adâncime a profilului de la Nokian la anvelopele de vară indică foarte simplu conducătorului auto adâncimea profilului prin cifre de la 8 la 3. Un indicator avertizează printr-un simbol sub formă de picătură asupra pericolului de acvaplanare. Dacă mai rămân doar patru milimetri de profil, simbolul sub formă de picătură de apă dispare şi astfel coucătorul auto este avertizat că există un risc crescut de acvaplanare. Aceste inovaţii nu le veţi regăsi la niciun alt producător de anvelope.

Nokian Tyres a realizat în 2013 o cifră de afaceri de 1521 milioane euro

În 2013 Nokian Tyres a raportat o cifră de afaceri de 1521 milioane de euro şi un număr de peste 4000 de angajaţi. În Europa Centrală, Nokian Tyres funcţionează cu societăţi de desfacere ale concernului propriu în zece ţări. Compania deţine şi reţeaua de distribuţie de anvelope Vianor, o reţea globală care dispune de mai mult de 1200 de puncte de vânzare în 27 de ţări.

www.nokiantyres.com

Lanţul de ateliere auto şi de anvelope Vianor al Nokian Tyres:
http://vianor.com/

Informaţii suplimentare:
www.facebook.com/nokiantyres

www.youtube.com/NokianTyresCom

www.twitter.com/NokianTyresCom

www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc

Birou de presă:
Dr. Falk Köhler PR
Dr. Falk Köhler
Tel: +49 40 / 54 73 12 12
Fax: +49 40 / 54 73 12 22
E-mail: Dr.Falk.Koehler@Dr-Falk-Koehler.de
www.Dr-Falk-Koehler.de
Ödenweg 59,
22397 Hamburg
Germania

Exemplar de control, către Dr. Falk Köhler PR

Importator în România

Luiza Popa, Marketing Coordinator –
Telefon: 021-233.15.50 
Mobil: 0742.164.000
E-Mail: luiza.popa@rotis.ro

www.rotis.ro

Informaţii suplimentare:

Nokian Tyres s.r.o

Managing Director Central Europe Dieter Köppner
Telefon: Fax +420 222 507 761
E-Mail: dieter.koppner@nokiantyres.com

Product Development Manager Central Europe Sven Dittmann Dipl.-Ing., Telefon: Fax +49 8143 444 850
E-Mail: sven.dittmann@nokiantyres.com

Marketing Manager Central Europe Lukáš Líbal
Telefon: Fax +420 222 507 759
E-Mail: lukas.libal@nokiantyres.com

www.nokiantyres.com

Nokian Tyres plc

Emil Nakov, Area Export Manager
Telefon: +35928720284
Mobil: +359879278780
E-Mail emil.nakov@nokiantyres.com

Development Manager Juha Pirhonen
Telefon: Fax +358 10 401 7708
E-Mail: juha.pirhonen@nokiantyres.com

Technical Customer Service Manager Matti Morri
Telefon: Fax +358 10 401 7621
E-Mail: matti.morri@nokiantyres.com

www.nokiantyres.com

arhiva de ştiri