Lu octombrie 28 2013

Pneul de iarnă Nokian este "bun" la testele de iarnă pe 2013 ale Automobil Club German ADAC şi la testul organizaţiei pentru protecţia consumatorilor Stiftung Warentest

Cu calificativul maxim "deosebit de recomandabil", Nokian se înscrie printre cei mai buni

 

Calificativ maxim "deosebit de recomandabil" din partea revistei germane auto motor sport

 

Pneul de iarnă Nokian WR D3 a obţinut calificativul "bine" şi este, astfel, "deosebit de recomandabil" la testele de iarnă pe 2013 ale Automobil Clubului German ADAC şi la evaluările organizaţiei de protecţie a consumatorilor „test Stiftung Warentest”, înscriindu-se printre cele mai bune. Revista auto germană auto motor sport califică pneul Nokian WR D3 drept "deosebit de recomandabil". Cu calificativul "bine", anvelopa Nokian primeşte cea mai bună evaluare din partea ADAC iar auto motor sport îi oferă cel mai înalt calificativ. Punctele sale tari la testul ADAC: „+ Foarte echilibrată, + Cea mai bună notă pe carosabil uscat, + Bună pe carosabil ud şi zăpadă.“ Niciun punct slab nu a fost identificat de cel mai mare Automobil Club din Europa. Punctul forte al anvelopei Nokian, "foarte echilibrată", garantează o rulare sigură a automobilului în orice condiţii de iarnă şi îndeosebi pe vreme rea.

Rezultatul obţinut de anvelopele finlandeze Nokian în cotidianul german Auto este "foarte recomandabile" şi o clasare pe locul doi. "Deosebit de recomandabiel" în AUTO. "Recomandabil" este şi calificativul aplicat de revistele germane Auto Bild şi Auto Bild allrad; în Auto Bild sportscars primesc calificativul "bine".

Noua anvelopă de iarnă Nokian WR SUV 3 High Performance a ieşit câştigătoare la testele de iarnă pentru vehicule sportiv-utilitare pe 2013 efectuate de revista SUV germană OFF ROAD, obţinând calificativul maxim "foarte recomandabilă". Tot ca învingătoare a promovat şi evaluările revistei SUV MAGAZIN.

Auto Club Europa ACE şi GTÜ consideră anvelopelel Nokian WR D3 pentru autoturisme drept "recomandabile"; şi revista gute Fahrt le recomandă, alături de Nokian WR A3.

 

Nota ADAC "bine" pentru Nokian pe zăpadă, gheaţă, carosabil ud, uscat, precum şi pentru consumul de combustibil şi uzură

 

Nokian obţine calificativul "bine" din partea ADAC pentru toate aceste criterii importante de test: zăpadă, gheaţă, carosabil ud, carosabil uscat, consum de combustibil, uzură. La aceleaşi criterii, primeşte calificativul "bine" şi din partea organizaţiei test Stiftung Warentest. Astfel, rezultatele testelor confirmă calităţile bine-cunoscute ale anvelopelor Nokian, precum siguranţa sporită la rulare şi caracterul ecologic. Cu nota maximă de 1,7 pe carosabil uscat, anvelopa de iarnă de la Nokian le oferă satisfacţie şoferilor care doresc să ruleze rapid şi sigur pe timp de iarnă.

auto motor sport concluzionează: „+ Valori de frânare de top, comportament exact de rulare pe carosabil uscat, siguranță“. AUTO identifică aceleaşi puncte forte. Cotidianul Auto comentează: "Proprietăţile sale foarte echilibrate îi asigură pneului profesional de iarnă Nokian WR D3 locul doi în cadrul acestui test". Zăpadă: "Anvelopele Nokian se evidenţiază prin tracţiune maximă şi manevrare laterală foarte ridicată, rulând sportiv şi agil chiar şi pe porţiuni înzăpezite". O imagine foarte bună în condiţii de carosabil ud. "Rămân foarte stabile în curbe şi oferă încredere".

Pentru Auto Bild, pneul Nokian WR D3 este unul dintre "cei mai buni dintre cei buni" şi are caracter de învingător. "Puncte tari: profil de iarnă cu precizie bună de direcţie şi distanţe scurte de frânare pe pistă înzăpezită şi uscată, rezerve bune de acvaplanare, rezistenţă scăzută la rulare". Auto Bild sportscars scrie: "Puncte tari: calităţi de manevrare dinamic sportive cu virare precisă pe carosabil uscat, distanţe scurte de frânare pe pistă uscată. Comportament de rulare echilibrat şi sigur pe carosabil ud. Rezistenţă la rulare redusă." Auto Bild allrad accentuează următoarele "puncte tari: siguranţă foarte ridicată împotriva acvaplanării; pe carosabil uscat aproape la fel de bun ca o anvelopă de vară".

"Recomandarea gute Fahrt" a revistei germane pentru Volkswagen şi Audi în favoarea pneului Nokian WR D3/A3 sună astfel: "Nokian arată, mai ales pe zăpadă, că finlandezii se pricep la splendoarea albă. Tracţiunea este grozavă, manevrarea neutră. În plus, la fel de bun pe carosabil ud şi uscat".

Anvelopa de iarnă Nokian WR SUV are următoarele "puncte tari: performanţele pe zăpadă şi gheaţă sunt excepţionale, pe asfalt absolut convingătoare." Laude fără reţineri din partea principalei reviste pentru autovehicule cu tracţiune integrală, de teren şi sportiv-utilitare. „Nokian: Imbatabile pe gheaţă şi zăpadă" şi „foarte neutre". La toate disciplinele de test, pneul Nokian obţine cele mai bune note dintre toate anvelopele testate: „Zăpadă 2+, gheaţă 1-, carosabil ud 2+, carosabil uscat 2+. Media generală: 2+“. Revista SUV MAGAZIN ajunge la aceleaşi concluzii.

"Foarte recomandabil" este şi calificativul obţinut de Nokian WR D3 din partea Automobil Clubului Austriac ÖAMTC şi a Touring Club Elveţia TCS, în vreme ce revista pentru protecţia consumatorilor din Austria, Konsument, îi acordă calificativul "bine". Automobil Clubul Austriac ARBÖ oferă calificativul "recomandabil".

 

Anvelopele de iarnă Nokian sunt câştigătoare ale testelor de iarnă efectuate de auto motor sport şi Auto Bild în anul 2012

 

Anvelopele de iarnă Nokian sunt câştigătoare ale testelor de iarnă efectuate de auto motor sport, Auto Bild şi AUTO în anul 2012. În iarna trecută, anvelopele Nokian au câştigat peste 20 de teste de iarnă ale cotidianelor auto din Germania şi din întreaga Europă. Acest fapt subliniază calitatea ridicată a principalului specialist în anvelope de iarnă din lume, precum şi buna imagine de care se bucură marca premium nordică.

Noua generaţie de anvelope de iarnă Nokian Hakkapeliitta, concepute pentru cele mai dure condiţii de iarnă, a câştigat deja teste de iarnă şi anul acesta. Anvelopa cu crampoane Nokian Hakkapeliitta 8 a ieşit învingătoare în revistele auto finlandeze Tekniikan Maailma (16/2013) şi Tuulilasi (12/2013), precum şi în revistele suedeze Vi Bilägare (13/2013), Auto, Motor & Sport (21/2013) şi în revista norvegiană Motor magazine (7/2013). Nokian Hakkapeliitta 8 şi Hakkapeliitta R2 fără crampoane au câştigat în cea mai mare revistă auto din Rusia Za Rulem (9/2013). În România, aceste pneuri rulează optim în zonele cu multă zăpadă, gheaţă şi zloată.

ADAC şi test Stiftung Warentest au testat 17 anvelope de iarnă de dimensiunea 185/60 R 15 T pentru autoturisme compacte, şi 15 anvelope de iarnă de dimensiunea 225/45 R 17 H pentru autoturisme din clasa medie, anvelopa Nokian WR D3 obţinând calificativul "recomandabilă" la a doua dimensiune. auto motor sport şi AUTO au comparat opt anvelope de iarnă de dimensiunea 225/50 R 17 H/V. În cadrul revistei Auto Zeitung şi-au încercat forţele opt candidaţi de dimensiunea 195/65 R 15 T. Auto Bild a realizat un test la superlativ, cu 50 de anvelope de iarnă în formatul cel mai vândut, 195/65 R 15. Auto Bild sportscars a analizat nouă profiluri sportive cu dimensiunea trend 225/50 R 17 V. La Auto Bild allrad au fost testaţi 10 candidaţi de dimensiunea 215/65 R 16. OFF ROAD şi SUV MAGAZIN au testat şase pneuri de iarnă de dimensiunea 235/65 R 17 pentru SUV. Auto Club Europa ACE şi GTÜ au evaluat nouă pneuri de iarnă de dimensiunea 185/60 R 15.

 

 

Inovaţii unice: Indicatorul adâncimii profilului, cu fulg de zăpadă, oferă mai multă siguranţă iar separatorul de zloată elimină noroiul şi apa

 

Prin inovaţii unice aduse la Nokian WR A3, WR D3, la noul WR SUV 3, precum şi prin experienţa de aproape 80 de ani a companiei care a inventat pneul de iarnă, know-how-ul anvelopei de iarnă Nokian este pus la încercare şi îşi dovedeşte an de an valoarea cu rezultate excelente la teste.

Un indicator al adâncimii profilului de iarnă, cu fulg de zăpadă, arată adâncimea profilului anvelopei Nokian WR în milimetri, sub forma unei cifre între 8 şi 4. Canelurile trebuie să aibă o adâncime de minimum 4 milimetri, pentru a oferi aderenţă suficientă pe zăpadă şi pentru a împiedica acvaplanarea şi acvaplanarea pe zloată. Fulgul de zăpadă rămâne vizibil până se ating 4 milimetri. Atunci când acesta dispare, anvelopele de iarnă ar trebui înlocuite. Această inovaţie nu este utilizată de niciun alt producător de anvelope.

Prin intermediul separatorului de noroi, Nokian WR D3 protejează împotriva acvaplanării pe zloată. Separatorul de noroi elimină prin centrifugare noroiul şi apa din canelurile anvelopei şi sporeşte siguranţa şofatului. Canelurile şlefuite îndepărtează cu atât mai repede noroiul şi apa.

Amestecul pentru suprafaţa de rulare din ulei de rapiţă, pentru temperaturi joase, al anvelopelor de iarnă Nokian WR este o nouă combinaţie din ulei de rapiţă, cauciuc natural şi cuarţ, care aduce o aderenţă extrem de bună pe zăpadă, gheaţă şi carosabil ud, precum şi o rezistenţă ridicată la uzură la temperaturi variabile şi mai ales la temperaturi scăzute. Datorită structurii nanometrice mai tari, pneul sportiv Nokian WR A3 rulează sigur, stabil şi cu viteză ridicată de reacţie chiar şi la viteze mari, în curbe şi la schimbarea benzii de mers.

Crampoanele pentru zăpadă ale Nokian WR SUV 3 se agaţă puternic în zăpadă şi aduc aderenţa pe zăpadă şi gheaţă la un nivel foarte ridicat. Lamelele de blocare 3D ameliorează manevrabilitatea pneului de iarnă Nokian în curbe şi în derapaje. Lamelele de blocare 3D unesc blocurile profilate şi le diminuează astfel mişcările. Această tehnologie sporeşte şi rezistenţa la uzură a anvelopei.

 

Cele mai dure teste fac ca anvelopele de iarnă ecologice Nokian WR să ofere protecţie mai puternică împotriva acvaplanării pe zloată şi aderenţă maximă pe zăpadă, gheaţă şi carosabil ud.

 

În calitatea sa de cel mai nordic producător de anvelope, Nokian este expertul anvelopelor de iarnă pentru toate condiţiile meteo. "Prin teste de maximă duritate în condiţii de iarnă extreme, cu îngheţ, pe zăpadă alunecoasă şi gheaţă lucie în cadrul centrului nostru de testări "Iadul Alb" din Laponia finlandeză, precum şi în condiţii de zloată alunecoasă, de umiditate perfidă şi de uscăciune dură în sudul Finlandei, anvelopele Nokian pot oferi un maximum de siguranţă", declară directorul de dezvoltare Juha Pirhonen. Marca premium nordică testează cu mari cheltuieli şi pe gheaţă naturală, pe şosele şi lacuri.

Testele unice, de acvaplanare pe zloată, ale Nokian optimizează aderenţa anvelopelor de iarnă. Acvaplanarea pe zloată este cea mai periculoasă situaţie de rulare pentru şoferii români iarna. Nokian efectuează teste pe zloată de 15 ani; compania este considerată pionierul acestui domeniu şi dispune astăzi de metode de testare exacte. Nokian este singurul producător de anvelope care deţine, ca specialist, o rută de testare unică, unde efectele acvaplanării pe zloată pot fi testate atât longitudinal cât şi transversal. Niciun alt producător de anvelope nu efectuează în cadrul procesului de dezvoltare teste pe zăpadă înmuiată (zloată) şi nici pe gheaţă naturală.

Anvelopele de serie Nokian de iarnă deţin noul record Guinness, cu o viteză maximă de 335,713 km/h pe gheaţă, şi devin astfel cele mai rapide.

Cheltuielile mari cu cercetarea şi dezvoltarea, cea mai modernă tehnologie de producţie şi testarea extremă îşi demonstrează utilitatea prin calitatea ridicată a anvelopelor Nokian. Iată de ce rezultatele testelor şi rapoartele de test ale revistelor sunt atât de impresionante.

La service-ul auto local, pneurile Nokian sunt disponibile pentru schimbare şi sub formă de roţi complete de iarnă pe jante, la preţuri convenabile.  Când adâncimea profilului atinge patru milimetri, vechile anvelope de iarnă ar trebui schimbate cu unele noi.

www.nokiantyres.com

Lanţul de ateliere auto şi de anvelope Vianor al Nokian Tyres:

http://vianor.com/

Indicaţie:

Calificativul ADAC "bine" este acelaşi calificativ ADAC ca şi recomandarea anterioară a ADAC "deosebit de recomandabil".

Calificativul ADAC "satisfăcător" este acelaşi calificativ ADAC ca şi recomandarea anterioară a ADAC "recomandabil".

http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/winterreifen/2013_winterreifen_test_185_60_R15.aspx?tabid=tab4

Redacţia: Dr. Falk Köhler

Fotografie

 

Descărcare fotografii şi videoclipuri anvelope de iarnă Nokian WR:

www.nokiantyres.com/NewNokianWR

Fotografii de la teste: Clic pe Ivalo_Photos_WR_event

Alte fotografii de la teste: Clic pe Ivalo_Photos_Testing

www.nokiantyres.com/NewNokianWR

Fotografii cu anvelope: Clic pe Product_Photos

 

Descărcare fotografii anvelope de iarnă Nokian WR SUV 3:

www.nokiantyres.com/NokianWRSUV3

 

Descărcare videoclipuri anvelope de iarnă Nokian WR A3, WR D3, câştigătoare la testele de iarnă pe 2012:

http://www.youtube.com/watch?v=i4U143SIR9A&feature=share&list=UUv-VDEjbdBkuZ-eSvYOn0FA

 

Descărcare videoclipuri teste anvelope de iarnă Nokian în condiţii extreme / Centru de testare Nokian Ivalo "Iadul alb":

http://youtu.be/f4TSgk_1TQU

 

Noile anvelope de iarnă Nokian WR SUV 3 sunt câştigătoarele testelor de iarnă ediția 2013 ale revistei auto „OFF ROAD”:

http://www.nokiantyres.com/media-release?id=33957978&year=2013&group=

 

Anvelopele de iarnă Nokian sunt câştigătoarele testelor, noua anvelopă Nokian WR SUV 3 High Performance pentru condiţii dure de iarnă completează oferta pentru anotimpul rece:

http://www.nokiantyres.com/media-release?id=33876576&year=2013&group=

 

Anvelopele de iarnă Nokian sunt câştigătoarele testelor de iarnă efectuate de „Auto Bild”, „auto motor sport” şi „AUTOStraßenverkehr” în anul 2012   Comunicat de presă Nokian 342:

http://www.nokiantyres.com/media-release?id=30598280&year=2012&group=

 

Noile anvelope de iarnă Nokian WR: sigure, economice şi sportive / Comunicat de presă Nokian 335

http://www.nokiantyres.com/media-release?id=29790313&year=2012

 

Anvelopele Nokian câştigătoare:

http://www.nokiantyres.com/test-success

 

Noile anvelope de iarnă Nokian Hakkapeliitta pentru condiţii dure

http://www.nokiantyres.com/release?id=32073016&year=2013&group=

 

Nokian Hakkapeliitta R2:

http://www.nokiantyres.com/release?id=32260793&year=2013&group=

 

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV:

http://www.nokiantyres.com/release?id=32260964&year=2013&group=

 

Anvelopele Nokian realizează nou record mondial de viteză cu 335,71 km/h pe gheaţă şi devin cele mai rapide:

www.nokiantyres.com/Fastest-On-Ice

 

 

Surse:

 

ADAC:

ADAC Motorwelt, numărul din 10 octombrie 2013

http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/winterreifen/2013_winterreifen_test_185_60_R16_details.aspx?testId=145&recordId=2980

http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/winterreifen/2013_winterreifen_test_185_60_R15.aspx?ComponentId=185944&SourcePageId=31821

 

test Stiftung Warentest:

test Stiftung Warentest, numărul din 10 octombrie 2013

http://www.test.de/Winterreifen-Reifen-ist-nicht-gleich-Reifen-4612285-0/

 

auto motor und sport, numărul 20 din 19.09.13

 

Auto Zeitung, Nr. 21 din 25.09.13

 

AUTO, Nr. 22 din 25.9.2013

 

Auto Bild, Nr. 40 din 02.10.13

http://www.autobild.de/bilder/winterreifentest-2013-4391359.html#bild18|ref=http://www.autobild.de/artikel/winterreifen-test-2013-195-65-r-15-4391194.html

http://www.autobild.de/artikel/winterreifen-test-2013-195-65-r-15-4391194.html

 

Auto Bild Allrad, numărul din 11 noiembrie 2013

 

Auto Bild sportscars, numărul din 11 noiembrie 2013

 

OFF ROAD, numărul din 10 octombrie 2013

 

SUV MAGAZIN, numărul din 5 octombrie 2013

 

ACE:

ACE Lenkrad, Nr. 9 din 15.09.13

http://www.ace-online.de/der-club/news/ace-test-winterreifen-fuer-polo-und-co-kleine-reifen-mit-grosser-wirkung.html?cHash=9404c73063b6f27401a4876e181c2b02

 

GTÜ:

http://www.gtue.de/sixcms/detail.php?id=51057

 

gute Fahrt, numărul din 10 octombrie 2013

 

ÖAMTC

ÖAMTC auto touring, numărul din 10 octombrie 2013

http://www.oeamtc.at/?id=2500%2C1579521%2C%2C

 

TCS:

http://www.tcs.ch/de/test-sicherheit/testberichte/reifen/winterreifen.php

TCS touring, numărul 16 din 26.09.13

http://issuu.com/touring-online/docs/inet_touring_2013_d_16?mode=embed&layout=http%3A%2F%2Fskin.issuu.com%2Fv%2Flight%2Flayout.xml&backgroundColor=570420&showFlipBtn=true&proShowMenu=true&proShowDownload=true&proShowSidebar=true&autoFlip=true&autoFlipTime=6000

 

Konsument:

Konsument, numărul 10 din 26.09.2013

http://www.konsument.at/cs/Satellite?pagename=Konsument/MagazinArtikel/Detail&cid=318886920092

 

ARBÖ:

Freie Fahrt, numărul din 7 octombrie 2013

http://www.freiefahrt.at/ff07_2013.html?startpage=28#livebook

http://www.arboe.at

 

Suedia:

Vi Bilägare, numărul 13/2013

Auto, Motor & Sport, numărul 21/2013

 

Norvegia:

Motor magazine, numărul 7/2013

 

Rusia:

Za Rulem, numărul 9/2013

 

 

Anvelopa Nokian este liderul mondial în anvelope de iarnă, clasată în repetate rânduri pe primul loc în cadrul testelor anvelopelor şi o marcă Premium

 

În calitatea sa de lider mondial în anvelope de iarnă, producătorul anvelopelor Nokian, clasat în repetate rânduri pe primul loc, oferă cele mai sigure anvelope pentru condiţiile de trafic nordice. Anvelopele inovatoare Nokian din Finlanda pentru autoturisme, camioane şi utilaje grele îşi demonstrează calitatea lor superioară în mod special pe zăpadă, în condiţii de climă rece, precum şi în situaţii dificile de trafic şi aduc şi beneficii suplimentare de durată. Pe lângă toate acestea, Nokian produce şi anvelope dezvoltate în mod special pentru condiţiile climaterice din Germania şi vitezele mari de pe autostrăzile din Germania. Anvelopele Nokian oferă un plus de siguranţă, economisesc combustibil şi sunt ecologice. Compania este pe locul 1 în ceea ce priveşte recunoaşterea şi renumele mărcii în ţările scandinave, precum şi în Rusia, şi are are o imagine pozitivă extraordinară.

 

Nokian este inventatorul anvelopei de iarnă

 

Nokian are o experienţă de peste 75 de ani în conceperea, testarea şi brevetarea de anvelope inovatoare, fiind inventatorul anvelopelor de iarnă. Prima anvelopă de iarnă a văzut lumina zilei pe o vreme cu vânt glacial şi frig usturător în anul 1934. Doi ani mai târziu s-a născut anvelopa Nokian Hakkapeliitta, concepută pentru iernile nordice, aceasta fiind astăzi una din cele mai cunoscute mărci de anvelope de iarnă de pe glob. Cea mai rapidă anvelopă din lume, Nokian WR, care atinge o viteză maximă de 270 km/h, a fost lansată pe piaţă de finlandezi în anul 2002. În 2007 a urmat anvelopa Nokian WR G2 care, datorită aderenţei sale excelente şi a protecţiei excepţionale împotriva acvaplanării pe zloată, a fost cotată în cadrul testelor pentru anvelope din Germania ca „foarte recomandabilă“ şi „bună“. Povestea de succes continuă acum cu anvelopele sigure şi economice Nokian WR D3 pentru autoturismele din clasele compactă, medie şi mică, precum şi cu anvelopele sigure şi sportive WR A3 pentru automobile mari şi rapide.

 

Anvelopa de iarnă Nokian este "bună" la testele de iarnă pe 2013 ale ADAC, precum şi la „test Stiftung Warentest”

 

Pneul de iarnă Nokian WR D3 a obţinut calificativul maxim "bine" şi deci "deosebit de recomandabil" la testele de iarnă pe 2013 ale Automobil Clubului German ADAC şi la „test Stiftung Warentest”, înscriindu-se printre cele mai bune. Revista „auto motor sport” califică pneul Nokian WR D3 drept "deosebit de recomandabil". Cu calificativul "bine", anvelopa Nokian primeşte cea mai bună evaluare din partea ADAC, „auto motor sport” oferindu-i de asemenea cel mai înalt calificativ. Punctele sale tari la testul ADAC: „+ Foarte echilibrată, + Cea mai bună notă pe carosabil uscat, + Bună pe carosabil ud şi zăpadă.“ Niciun punct slab nu a fost identificat de cel mai mare Automobil Club din Europa. Punctul tare al anvelopei Nokian, "foarte echilibrată", garantează o rulare sigură a automobilului în toate condiţiile de iarnă şi îndeosebi pe vreme rea.

Rezultatul obţinut de pneul finlandez Nokian în revista „Auto Zeitung” este calificativul "foarte recomandabil" şi o clasare pe locul doi. "Deosebit de recomandabil" în „AUTO”. "Recomandabil" este şi calificativul aplicat de revistele germane „Auto Bild” şi „Auto Bild allrad”; în „Auto Bild sportscars” primeşte calificativul "bine".

Noua anvelopă de iarnă Nokian WR SUV 3 High Performance a ieşit câştigătoare la marele test de iarnă pentru vehicule sportiv-utilitare pe 2013 al revistei „OFF ROAD”, obţinând calificativul maxim "foarte recomandabilă".

Auto Club Europa ACE şi GTÜ consideră pneul Nokian WR D3 pentru autoturisme drept "recomandabil"; şi revista „GUTE FAHRT” îl recomandă, alături de Nokian WR A3.

 

Anvelopele de iarnă Nokian sunt câştigătoare ale testelor de iarnă pe 2012

 

Anvelopele de iarnă Nokian sunt câştigătoare ale testelor de iarnă pe 2012 efectuate de revistele „Auto Bild”, „auto motor sport” şi „AUTOStraßenverkehr”, unde au obţinut calificativele maxime „exemplare”, „foarte recomandabile” şi „foarte bune”. În iarna trecută, anvelopele Nokian au câştigat peste 20 de teste de iarnă ale revistelor auto din Germania şi din întreaga Europă. Pneurile finlandeze primesc calificativul „bune” din partea ADAC şi a organizaţiei „test Stiftung Warentest”.

Revista „Auto Bild” laudă anvelopele Nokian WR A3: „Puncte tari: manevrabilitate exemplară pe porţiuni de drum ninse, ude şi uscate, ghidare laterală stabilă şi reacţie precisă la manevrele din volan, cea mai scurtă distanţă de frânare pe carosabil ud şi uscat, consum scăzut de combustibil”. Iată cum sună şi evaluarea făcută de „auto motor sport” anvelopelor Nokian WR D3: „Performanţe excepţionale pe zăpadă, distanţă scurtă de frânare pe carosabil uscat, comportament de rulare echilibrat”.

Anvelopa Nokian iese câştigătoare şi în revista pentru autovehicule de firmă „Firmenauto” (numărul 11/2012). „Foarte recomandabile” sunt declarate anvelopele Nokian şi în urma testelor de iarnă pe 2012 efectuate de „Auto Zeitung”, Auto Club Europa ACE, GTÜ, ÖAMTC, TCS, ARBÖ, iar „promobil”, „Firmenauto Transporter” şi „lastauto omnibus Transporter” le consideră „foarte bune”. Din partea „gute fahrt” primesc „Recomandarea de drum bun” pentru „cele mai bune pneuri”. Şi la testele de iarnă pe 2011, anvelopele de iarnă Nokian s-au numărat printre câştigătoare.

Un nou record mondial realizat de anvelopele de iarnă Nokian produse în serie echipate pe un autovehicul care a mers cu o viteză maximă de 335,713 km/h pe gheaţă, fiind astfel cele mai rapide.

 

Trei noi anvelope de vară Nokian începând cu 2013

 

Începând cu 2013, Nokian Tyres prezintă trei anvelope de vară complet noi. Anvelopa de vară cu caracter sportiv Nokian zLine, din gama Ultra High Performance, un model de vârf de gamă foarte incitant, oferă comportament de rulare excepţional, precis şi sigur, pentru viteze mari. Anvelopa de vară Nokian Line din gama High Performance rulează în siguranţă pe asfalt ud şi oferă aderenţă puternică pentru clasele de la compactă la medie superioară, în condiţiile rutiere atât de variate ale României. Conform etichetării UE pentru anvelope, tehnologia de viitor pentru autoturisme mai mici aduce anvelopei de vară Nokian eLine clasa de vârf AA în ceea ce priveşte consumul de combustibil şi aderenţa pe carosabil ud.

 

 

Anvelopele Nokian sunt câştigătoare ale testelor de vară pe 2012 ale revistelor auto germane „Auto Bild” şi „auto TEST”

 

Anvelopele de vară de la Nokian sunt ele însele câştigătoare a numeroase teste şi oferă siguranţă ridicată şi economie de combustibil. Anvelopele Nokian sunt câştigătoare la testele pentru anvelope de vară pe 2013 efectuate de revistele „Auto Bild” cu calificativul maxim "exemplare", şi „auto TEST” cu calificativul maxim „câştigător auto TEST 2013“. Pneul Nokian primeşte calificativul maxim „bun” din partea Automobil Clubului German ADAC şi a organizaţiei de protecţie a consumatorilor „test Stiftung Warentest”. Finlandezii se clasează pe locul doi la testele revistelor auto motor sport - cu calificativul maxim „deosebit de recomandabile”, Auto - cu calificativul „foarte bune” şi Firmenauto - cu calificativul „deosebit de recomandabile”. În total, anvelopele Nokian au obţinut 17 rezultate de bine şi foarte bine la testele pentru anvelope de vară pe 2013 efectuate în Germania, Austria şi Elveţia. La testele pentru anvelope de vară pe 2012, pneurile Nokian au promovat cu brio şi la „Auto Bild”, înregistrând astfel un total de opt victorii - mai multe decât oricare altă marcă.

În 97 de teste efectuate între toamna lui 2011 şi primăvara lui 2013, anvelopele Nokian au fost de 54 de ori câştigătoare şi au obţinut de 43 de ori calificativul "bine".

 

Mai multă siguranţă prin inovaţii: Indicator pentru adâncimea profilului pentru anvelopa de iarnă cu fulg de zăpadă şi indicator pentru adâncimea profilului cu avertizare împotriva acvaplanării

 

Un indicator de adâncime a profilului cu fulg de zăpadă marcat pe anvelopa de iarnă Nokian WR indică adâncimea profilului sub formă de cifră de la 8 până la 4 milimetri. Fulgul de zăpadă rămâne vizibil până la adâncimea de 4 milimetri. Dacă acesta dispare, trebuie să vă schimbaţi anvelopele de iarnă. Canelurile trebuie să aibă o adâncime de minimum 4 milimetri pentru a oferi aderenţă suficientă pe zăpadă şi pentru a împiedica acvaplanarea pe zloată şi acvaplanarea la anvelopele de iarnă şi de vară.

Canelurile anvelopelor de vară şi iarnă trebuie să aibă minimum 4 mm adâncime pentru a putea împiedica acvaplanarea şi acvaplanarea pe zloată. Indicatorul de adâncime a profilului de la Nokian la anvelopele de vară indică foarte simplu conducătorului auto adâncimea profilului prin cifre de la 8 la 3. Un indicator avertizează printr-un simbol sub formă de picătură asupra pericolului de acvaplanare. Dacă mai rămân doar patru milimetri de profil, simbolul sub formă de picătură de apă dispare şi astfel coucătorul auto este avertizat că există un risc crescut de acvaplanare. Aceste inovaţii nu le veţi regăsi la niciun alt producător de anvelope.

 

Nokian Tyres a realizat în 2012 o cifră de afaceri de 1612 milioane euro

 

În 2012 Nokian Tyres a raportat o cifră de afaceri de 1612 milioane de euro şi un număr de peste 4000 de angajaţi. În Europa Centrală, Nokian Tyres funcţionează cu societăţi de desfacere ale concernului propriu în zece ţări. Compania deţine şi reţeaua de distribuţie de anvelope Vianor, o reţea globală care dispune de mai mult de 1121 de puncte de vânzare în 26 de ţări. Acţiunile Nokian Tyres sunt cotate la bursa NASDAQ OMX în Helsinki.

www.nokiantyres.com

Lanţul de ateliere auto şi de anvelope Vianor al Nokian Tyres:

http://vianor.com/

 

Informaţii suplimentare:

www.facebook.com/nokiantyres

www.youtube.com/NokianTyresCom

www.twitter.com/NokianTyresCom

www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc

 

Birou de presă:

Dr. Falk Köhler PR

Dr. Falk Köhler

Tel: +49 40 / 54 73 12 12

Fax: +49 40 / 54 73 12 22

E-mail: Dr.Falk.Koehler@Dr-Falk-Koehler.de

www.Dr-Falk-Koehler.de

Ödenweg 59, 22397 Hamburg, Germania

 

Exemplar de control, către Dr. Falk Köhler PR

 

 

Importator în România

Luiza Popa, Marketing Coordinator – Telefon: 021-233.15.50, Mobil: 0742.164.000

E-Mail: luiza.popa@rotis.ro

www.rotis.ro

 

Informaţii suplimentare:

 

Nokian Tyres s.r.o

Managing Director Central Europe Dieter Köppner, Telefon: Fax +420 222 507 761

E-Mail: dieter.koppner@nokiantyres.com

Product Development Manager Central Europe Sven Dittmann Dipl.-Ing., Telefon: Fax +49 8143 444 850

E-Mail: sven.dittmann@nokiantyres.com

Marketing Manager Central Europe Lukáš Líbal, Telefon: Fax +420 222 507 759

E-Mail: lukas.libal@nokiantyres.com

www.nokiantyres.com

 

Nokian Tyres plc

Emil Nakov, Area Export Manager, Telefon: +35928720284, Mobil: +359879278780

E-Mail emil.nakov@nokiantyres.com

Development Manager Juha Pirhonen, Telefon: Fax +358 10 401 7708

E-Mail: juha.pirhonen@nokiantyres.com

Technical Customer Service Manager Matti Morri, Telefon: Fax +358 10 401 7621

E-Mail: matti.morri@nokiantyres.com

www.nokiantyres.com

 

arhiva de ştiri