Lu mai 2 2016

Premiu pentru anvelopele de iarnă Nokian Hakkapeliitta R2 winter tyre – Anvelopele anului 2016

Nokian Tyres, cel mai nordic producător de anvelope din Finlanda a câștigat renumitul premiu Anvelopele anului 2016 cu anvelopele de iarnă Nokian Hakkapeliitta R2.

Noua anvelopă Nokian Hakkapeliitta R2 este o anvelopă de iarnă veritabilă concepută pentru automobilele electrice unice BMW i3 şi combină rezistenţa la rulare extrem de scăzută, aderenţa de primă clasă şi confortul de conducere excepţional. Mărimea noului model de anvelope este155/70R19 88Q XL. Această introducere modernă în familia Nokian Hakkapeliitta constituie tehnologia viitorului. Prima anvelopă de iarnă din lume cu clasă energetică A. Testele au indicat faptul că anvelopele Nokian Hakkapeliitta R2 pot reduce rezistența la rulare a vehiculelor electrice cu până la 30%.

- Distanța de deplasare este esențială pentru șoferii de automobile electrice și constituie o preocupare importantă în special la temperaturi scăzute, când performanța bateriei poate fi compromisă. Fiecare kilometru contează și, prin urmare, rezistența scăzută la rulare este esențială atunci când vine vorba de anvelope. Nokian Hakkapeliitta R2 înseamnă că acest lucru nu ar trebui să vină în detrimentul unei aderențe excelente pe vreme de iarnă - demnul beneficiar al premiului Tire Technology of the Year (Anvelopele anului), a afirmat Graham Heeps, redactor al revistei Tire Technology International și președinte al juriului.

- Suntem mândri că putem asigura o aderență mai mare în timpul iernii, mai multă liniște și, în special, o distanță de deplasare mai mare pentru un număr din ce în ce mai mare de proprietari de automobile electrice prin intermediul anvelopelor veritabile de iarnă Nokian Hakkapeliitta R2. Principiul nostru fundamental în ceea ce privește dezvoltarea produselor îl constituie transportul sigur și ecologic, a declarat Juha Pirhonen, Vicepreședinte C&D, Nokian Tyres.

Nokian Tyres – de la nord, dominând extremele

Compania Nokian Tyres, lider în industria anvelopelor, este cunoscută pentru produsele sale de înaltă calitate care sunt adaptate cu atenție pentru piețe diferite și pentru aplicații solicitante diferite. Peste jumătate din resursele noastre pentru dezvoltarea produselor sunt alocate testării produselor.

Nokian Hakkapeliitta este una dintre cele mai cunoscute mărci de anvelope de iarnă oriunde sunt cunoscute condițiile iernii adevărate. Anvelopele de iarnă Nokian Hakkapeliitta au fost create, dezvoltate și testate în condițiile specifice climei nordice extreme. Compania are propriul centru de testare ce acoperă peste 700 de hectare în Ivalo, Laponia finlandeză, la nord de Cercul Arctic. În acest centru, echipele de cercetare şi dezvoltare şi de testare, precum şi piloţii de încercare, efectuează teste reale pe anvelope. Centrul de testare Ivalo simulează condiţiile extreme de conducere pe timp de iarnă din noiembrie până în mai, atât în timpul zilei, cât şi al nopţii.

- Suntem foarte recunoscători pentru acest premiu important. Acest lucru constituie, de asemenea, un punct de plecare pentru aniversarea a 80 de ani de Hakkapeliitta, a afirmat Pirhonen.

Declarațiile juriului – Tire Technology of the Year (Anvelopele anului):

„Anvelopele de iarnă Nokian's Hakkapeliitta R2 constituie un produs de nișă care îndeplinește cerințele exigente aplicabile anvelopelor de iarnă și care nu compromite standardele legate de rezistența la rulare. Felicitări!”
Joe Walter, lector, inginerie mecanică, University of Akron

„Tehnologia Nokian Tyres combină două dintre cele mai dificil de optimizat performanțe funcționale ale anvelopelor și le transpune într-un produs unic.”
Saied Taheri, Director al CenTiRe, Virginia Tech  

„Anvelopele de iarnă așteptau de mult timp o economie de combustibil considerabil îmbunătățită, iar valoarea acestei inovații trebuie să fie recunoscută.”
Dr Stuart Cook, Director Cercetare, TARRC
 

Despre Tire Technology International Awards for Excellence and Innovation (Premiile Internaționale pentru Inovație și Excelență în Domeniul Tehnologiei Anvelopelor): Premiile Tire Technology International Awards for Innovation and Excellence (Premiile Internaționale pentru Inovație și Excelență în Domeniul Tehnologiei Anvelopelor), înființate în anul 2008, recompensează gândirea creativă și eforturile susținute depuse în industria proiectării și fabricării anvelopelor. Lista restrânsă este elaborată pe baza nominalizărilor primite de la cititorii revistei Tire Technology International și cu ajutorul echipei editoriale a revistei. Aceasta este apoi transmisă grupului independent de experți internațional din industria anvelopelor care va vota și va stabili câștigătorii, prezentările fiind făcute la expoziția Tire Technology Expo de la Hanovra în luna februarie a fiecărui an. Pentru mai multe detalii, vizitați www.tiretechnology-expo.com.
 

Fotografii Hakkapeliitta R2 și fotografii legate de premiere:
www.nokiantyres.com/HakkapeliittaeR2

Videoclip:
youtu.be/Wo4omb0Eil4

arhiva de ştiri