Aderenţa pe carosabil ud

O călătorie mai sigură

Pentru anvelopele de vară, aderenţa pe carosabil uscat este extreme de importantă pentru siguranţă. Aceasta indică capabilităţile de frânare ale autovehiculului pe suprafeţe de drum ud. A este clasa cea mai bună, în timp ce F este cea mai slabă. Clasele D şi G nu sunt utilizate.

Anvelopele cu aderenţa excelentă au o distanţă de frânare foarte scurtă, o manevrabilitate mai exactă şi o conduită mai bună.

Diferenţa dintre distanţele de frânare este echivalentă cu 4 lungimi de maşină.

jarrutusmatka-kuvitus.jpg

Etichetele indică distanţa de frânare a anvelopelor pe carosabil ud, de la o viteză de 80 km/h. De exemplu, în termeni de oprire a unui autovehicul, între clasele A şi F este o diferenţă de 18m, echivalentă cu 4 lungimi de maşină. Diferenţa dintre clasele consecutive este de o lungime de maşină (3-6m).

 

Reducerea consumului de carburant şi siguranţa în trafic depind în cea mai mare măsură de comportamentul conducătorului auto. Ţineţi cont de următoarele aspecte:

  • Şofatul economic poate reduce simţitor consumul de carburant
  • Pentru a optimiza siguranţa şi confortul la volan, trebuie să verificaţi periodc presiunea din pneuri
  • Dacă presiunea din pneuri este scăzută, anvelopele se uzează mult mai repede. De asemenea, consumul de carburant şi siguranţa în trafic vor fi afectate
  • Un conducător auto responsabil verifică periodic starea pneurilor sale. Un şofer care îşi cunoaşte maşina și capabilităţile pneurilor va ști cum să adapteze mereu viteza şi distanţele pentru orice condiţii meteo

Filme despre noile Etichete pentru anvelope

Citeşte mai multe despre noile etichete conforme cu legislaţia europeană pe site-ul Nokian Tyres pe site-ul Nokian Tyres (n english).

Noul sistem de etichetare a anvelopelor conform normelor UE
Eficienţa cu privire la consumul de combustibil
Aderenţa pe carosabil ud
Zgomotul exterior
Importanţa testelor comparative