Eficienţa cu privire la consumul de combustibil

Alunecare uşoară şi un comportament responsabil faţă de mediu

Rezistenţa la rulare are o pondere de aproximativ 20% în consumul de carburant al vehiculului. Afectează deci eficienţa energetică şi implicit şi costurile operaţionale precum şi efectele asupra mediului. Cu cât rezistenţa la rulare este mai mica, cu atât scade şi consumul de combustibil.

Clasificarea din punct de vedere energetic indică deci rezistența la rulare. Mai exact, indică ponderea în consumul de carburant al vehiculului şi asupra emisiilor de carbon, pentru fiecare pneu în parte.

Clasele încep cu litera A (verde) şi se termină cu litera G(roşu). Clasa A este cea mai bună, G este cea mai slabă, iar clasa D nu este utilizată.

 

Cinci plinuri pe durată de viaţă a unei anvelopekayttoian-aikana-5-tankillista.jpg

Pe întreaga durată operaţională a unui pneu, cantitatea de combustibil economisită este echivalentă a nu mai puţin de cinci plinuri (240 litri)*.

Care este diferenţa de consum?

polttoainekulutus.jpg

Utilizând anvelope din clasa de eficienţă B, un turism consumă cu aproximativ 0,1 mai puţin la fiecare 100 km faţă de un vechiul din clasa C. Diferenţa de consum dintre clasa A și clasa G este semnificativă, în jurul valorii de 0,6l-100km. De asemenea o rezistenţă la rulare scăzută va reduce şi emisiile de CO2 cu 14g/km.

» Cea mai bună şi cea mai slabă clasa, A respectiv G, economie de până la 5 plinuri pe întreaga durată de viaţa a pneurilor
» Clase consecutive. De exemplu B şi C, economie de 0,1l/100km.
* Consumul de combustibil al unui vechiul 7/100 km. distanţa anuală parcursă estimată 15,000 km, 40,000 km pe întreaga durată de viaţă a unei anvelope

Reducerea consumului de carburant şi siguranţa în trafic depind în cea mai mare măsură de comportamentul conducătorului auto. Ţineţi cont de următoarele aspecte:

  • Şofatul economic poate reduce simţitor consumul de carburant
  • Pentru a optimiza siguranţa şi confortul la volan, trebuie să verificaţi periodic presiunea din pneuri
  • Dacă presiunea din pneuri este scăzută, anvelopele se uzează mult mai repede. De asemenea, consumul de carburant şi siguranţa în trafic vor fi afectate
  • Un conducător auto responsabil verifică periodic starea pneurilor sale. Un şofer care îşi cunoaşte maşina și capabilităţile pneurilor va ști cum să adapteze mereu viteza şi distanţele pentru orice condiţii meteo

Filme despre noile Etichete pentru anvelope

Citeşte mai multe despre noile etichete conforme cu legislaţia europeană pe site-ul Nokian Tyres (n english).

Noul sistem de etichetare a anvelopelor conform normelor UE
Eficienţa cu privire la consumul de combustibil
Aderenţa pe carosabil ud
Zgomotul exterior
Importanţa testelor comparative