Zgomotul exterior

Silențioase

Noile etichete se concentrează pe nivelul de zgomot exterior produs la rularea anvelopelor. Zgomotul transmis în interiorul vehiculului nu a fost luat în calcul. Dacă milioane de maşini ar utiliza anvelope silenţioase, poluarea fonică ar fi semnificativ redusă. Zgomotul exterior produs de anvelope este măsurat în decibel. Nivelul de zgomot exterior este diferit, însă, de cel resimţit în interiorul autovehiculului.

  • Mai mult decât valoarea exactă exprimată în decibeli, eticheta indică dacă anvelopele depăşesc nivelul de zgomot maxim admis (3 unde negre = anvelopă zgomotoasă), dacă acesta este cu până la 3 decibeli mai scăzut (2 unde negre = anvelopă cu nivel mediu de zgomot) sau dacă sunt cu mai mult de 3 decibeli mai puţin zgomotoase decât nivelul maxim admis (1 undă neagră = anvelope silenţioase).

melu-fi.jpg

Trei clase exprimate şi în decibeli. Cu cât mai multe unde negre prezente pe eticheta, cu atât mai zgomotoasă este anvelopa. Valoarea nivelului de zgomot este şi ea vizibilă pe etichetă.

Reducerea consumului de carburant şi siguranţa în trafic depind în cea mai mare măsură de comportamentul conducătorului auto. Ţineţi cont de următoarele aspecte:

  • Şofatul economic poate reduce simţitor consumul de carburant
  • Pentru a optimiza siguranţa şi confortul la volan, trebuie să verificaţi periodic presiunea din pneuri
  • Dacă presiunea din pneuri este scăzută, anvelopele se uzează mult mai repede. De asemenea, consumul de carburant şi siguranţa în trafic vor fi afectate
  • Un conducător auto responsabil verifică periodic starea pneurilor sale. Un şofer care îşi cunoaşte maşina și capabilităţile pneurilor va ști cum să adapteze mereu viteza şi distanţele pentru orice condiţii meteo

Filme despre noile Etichete pentru anvelope

Citeşte mai multe despre noile etichete conforme cu legislaţia europeană pe site-ul Nokian Tyres (n english).

Noul sistem de etichetare a anvelopelor conform normelor UE
Eficienţa cu privire la consumul de combustibil
Aderenţa pe carosabil ud
Zgomotul exterior
Importanţa testelor comparative