Cum vă puteți bucura de un sezon fără surprize

Broșura Vianor Handbook vă este ghid către calea noastră comună Vianor Way, care oferă fiecărui client și angajat o experiență premium. Acum, este disponibilă și on-line!

DESCARCĂ BROȘURA VIANOR HANDBOOK

Cum să gestionați stocul de anvelope și să asigurați disponibilitatea stocului pe durata sezonului

Sezonul de schimbare a anvelopelor pare să surprindă șoferii în fiecare an. Distribuitorii de anvelope, însă, nu își permit să fie luați prin surprindere. Distribuitorii trebuie să fie pregătiți pentru sezon indiferent când începe acesta, astfel încât să poată asigura cele mai bune servicii posibile clienților luați prin surprindere.

Aceasta înseamnă că distribuitorii trebuie să se asigure că stocul corespunde necesităților clienților. Și tocmai aceasta este problema: cum puteți ști de ce produse și dimensiuni au nevoie clienții? Cum vă puteți asigura că dețineți cantitățile necesare în depozit, nici prea mari și nici prea mici? Gestionarea eficientă a stocului este utilă nu doar pentru a vă deservi clienții, ci și pentru a vă asigura profitabilitatea și fluxul de venituri.

3 sfaturi simple pentru gestionarea stocului

· Pentru a maximiza vânzările și productivitatea, asigurați-vă că portofoliul de produse are o structură simplă. Dacă lucrați cu numeroase mărci în același interval de prețuri și de dimensiuni, selecția dvs. este dispersată și dificil de gestionat.

· Investigați tendințele în materie de dimensiuni ale anvelopelor și studiați vânzările anului anterior, pentru a vă asigura că aveți pe stoc cele mai populare dimensiuni disponibile.

· Asigurați-vă întotdeauna că vindeți mai întâi cele mai vechi produse și modele. Astfel, modelele mai vechi nu vor ocupa spațiu util în depozitul dvs.

Pregătirea pentru sezonul anvelopelor de vară

Conform celor menționate anterior, cunoașterea tendințelor în materie de dimensiuni ale anvelopelor este esențială atunci când decideți ce sa comandați. În mod tradițional, 195/65R15 și 205/55R16 au deținut o parte semnificativă a pieței, dar cererea pentru aceste dimensiuni este în scădere rapidă. Pe viitor, vor fi înlocuite tot mai mult cu anvelope de 17” și 18”. Printre altele, această tendință se bazează pe creșterea de către producătorii auto a dimensiunilor anvelopelor montate din fabrică, unele depășind chiar 18”.

De asemenea, anvelopele de 17” de înaltă performanță (UHP) și cele dedicate SUV-urilor devin tot mai populare. Devine evident că dimensiunile mai mici sunt cumpărate, de regulă, pentru mașini mai vechi, iar clienții respectivi tind să se orienteze către anvelope la prețuri mai accesibile. În cazul mașinilor mai noi, pe care dimensiunile anvelopelor montate din fabrică sunt mai mari, tot mai mulți clienți aleg anvelopele premium. Așadar, menținerea pe stoc a anvelopelor UHP și SUV populare reprezintă un bun pariu pentru sezonul următor de vară.