Cum vă puteți bucura de un sezon fără surprize

Broșura Vianor Handbook vă este ghid către calea noastră comună Vianor Way, care oferă fiecărui client și angajat o experiență premium. Acum, este disponibilă și on-line!

DESCARCĂ BROȘURA VIANOR HANDBOOK

Sfaturi de la managerul centrului de service Sarankulma

Centrul de service Sarankulma din Tampere este reprezentanța Vianor în Finlanda. Centrul de service are 16 angajați, 26 de persoane fiind angajate suplimentar în sezoanele de vârf, pentru a asigura schimbarea anvelopelor în funcție de sezon pentru fiecare, cu performanță pozitivă atât pentru afacere, cât și pentru clienți. Principiile verificate ale Sarankulma pentru gestionarea unui sezon se aplică și centrelor de service mai mici.

Conform managerului centrului de service, Juha Laulumaa, cheia unui sezon lipsit de neplăceri este planificarea din timp a procesului și asigurarea unui proces de service identic pentru fiecare client. Procesul este planificat în detaliu: de exemplu, dacă două persoane lucrează pe același elevator, trebuie să existe o înțelegere clară a distribuirii sarcinilor - până la nivelul strângerii prizoanelor.

Planificare bună, clienți fericiți

Din moment ce sezoanele în zona nordică sunt aspre și puternice, obiectivul este de a-i convinge pe clienți să își schimbe anvelopele la timp, trimițându-le sugestii de programare prin mesaje text.

Adâncimea suprafeței de rulare a anvelopelor clienților noștri este măsurată între sezoane. Aceasta permite contactarea clienților care au nevoie de anvelope noi, înainte ca sezonul să înceapă. Închiderea vânzărilor înainte de sezon ajută la echilibrarea vârfului de sezon și relaxarea celor mai aglomerate perioade.

Un plan atent de management al timpului este întotdeauna important și se traduce pentru client sub forma punctualității. Dacă durata exactă pentru schimbarea anvelopelor este cunoscută, este mai ușor să faci programări astfel încât încadrarea în orar să nu fie o problemă, iar clienții să nu trebuiască să aștepte în mod inutil. Păstrarea unor spații libere în program asigură că există loc și pentru surprize.

Programele care pot fi respectate și procesele funcționale permit nu numai o activitate fără întreruperi, dar și service de calitate, asigurând o valoare adăugată pentru client: dacă activitățile sunt finalizate conform cu acordurile și timpul prețios al clientului nu este pierdut, se poate acoperi mai multă muncă.

Pregătirea pentru situații excepționale face sezonul mai ușor

Un lucru folositor atunci când ne pregătim pentru sezon este să luăm în calcul diferite circumstanțe excepționale: de exemplu, cum procedăm dacă un angajat se îmbolnăvește sau sunt îndeplinite solicitările speciale ale clienților și, dacă da, în ce mod.

Dacă serviciile includ și întreținere auto, este o idee bună planificarea în avans a ofertei de service a sezonului, pentru a asigura manevrabilitatea în timpul săptămânilor de vârf.

O parte importantă a unui sezon lipsit de neplăceri o constituie, desigur, angajații fericiți. Sezonul aglomerat îngreunează schimburile, dar servirea de gustări și băuturi răcoritoare și organizarea altor activități pentru creșterea moralului ajută în timpul schimburilor dificile și îi înveselesc pe toți. O stare de spirit bună are impact direct asupra calității serviciilor.