Nu te agita!

Amortizoare

Amortizoarele adecvate îmbunătățesc siguranța și vă economisesc banii

Toate sistemele de suspensie necesită o amortizare pentru a reduce oscilația și, de obicei, aceasta se  face cu ajutorul de amortizoare separate. Pe lângă reducerea oscilației, scopul amortizoarelor este de a menține anvelopa pe drum și atenuarea impactului asupra caroseriei vehiculului. Funcționarea improprie a amortizoarelor are un efect direct asupra uzurii inegale a anvelopelor și provoacă, de asemenea, daune și uzură excesivă altor piese și subansamble. Prin urmare, dacă este instalat corect și funcționează, un amortizor într-o stare de funcționare optimă vă poate economisi într-adevăr banii. Un amortizor defect este de asemenea și un risc de siguranță, deoarece în cazul în care anvelopa nu are o aderență bună pe drum, ea nu va reacționa la frânare. Piesele  sistemului de frânare pot fi de asemenea deteriorate și riscurile vor crește nu numai în situații de frânare, ci și în viraje. Chiar și punerea în mișcare a mașinii va deveni mai dificilă.

Cum știu când este necesar să înlocuiesc amortizoarele?

Maşina ta schimbă direcția și derapează ușor, uzura pneurilor este neuniformă și ai observat mai multe scurgeri atunci când faci inspecții vizuale? Suspensia lovește în partea de jos atunci când conduceți pe suprafețe denivelate și controlul este mai slab? Dacă acest lucru sună familiar și ai observat că mașina ta este rigidă și nu mai simți plăcerea de a conduce, acestea sunt semnele care indică momentul schimbării amortizoarelor.Puteți testa amortizoarele mergând încet şi apăsând frâna în același timp, provocând un mic șoc în timpul rulării. În cazul în care ansamblul auto oscilează puternic, amortizoarele trebuie să fie înlocuite. Chiar dacă nu se observă problemele menționate mai sus, verifică amortizoarele la intervale de aproximativ 20000 km. Daca mașina ta suportă de multe ori încărcări cu greutate mare sau trage o remorcă sau o rulotă, ar trebui să acorzi o atenție deosebită la starea amortizoarelor. Profesioniști Vianor vă instalează amortizoare noi la un cost rezonabil. Contactați-ne pentru o oferta.

Cum lucrează amortizoarele?

Amortizoarele pot avea acțiune, fie simplă, fie dublă. Amortizoarele cu o singură acțiune sunt de multe ori amortizoare cu gaz, în timp ce cele cu dublă acțiune sunt amortizoare cu fluide si gaz sau doar cu fluide. Scopul amortizoarelor este de a preveni oscilații extinse în suspensie prin transformarea energiei cinetice în energie termică. Amortizoarele fluide fac acest lucru prin forțarea fluxului de fluid prin canale înguste. Un amortizor cu dublă acțiune încetinește mișcarea de suspensie în ambele sensuri, deoarece canalele pistoanelor au valve care ajută fluxul de fluid în sus și în jos în diferite canale. Puterea de absorbție a undei de șoc afectează calitățile de conducere a mașinii, astfel încât o absorbție lină este plăcut de utilizat, dar manevrabilitatea suferă. Un vehicul cu o suspensie rigidă este mai ușor de controlat, dar condusul este mai puțin confortabil. În plus față de aspectele tehnice, preferințele șoferului vor dicta ajustările amortizoarelor.