Pentru emisii cu un nivel acceptat.

Sisteme de evacuare

Servicii profesionale

Când ai nevoie de o nouă evacuare, de obicei ai nevoie de ea atunci, pe loc. Echipa noastră de vânzări te va ghida să faci alegerea cea mai bună, iar mecanicii noștri vor monta piesele într-un timp cât mai scurt. Cei mai buni producători de sisteme de evacuare din lume garantează calitatea produselor comercializate în rețea. Gazele de eșapament conțin, printre altele, monoxid de carbon care este un gaz inodor, dar toxic. Gazele de eșapament sunt extrem de fierbinți atunci când ies din cilindrii și prin urmare, țeava de evacuare trebuie să fie intactă și ermetică.

Sistemul de evacuare

Sistemul de evacuare al unui vehicul are două scopuri importante: aceasta trebuie să conducă gazele de eșapament fierbinți din motor, fără a pune în pericol oamenii din mașină și trebuie să diminueze zgomotul creat de gazele de înaltă presiune ce ies din cilindru. Gazele de eșapament trebuie să iasă din  cilindrul vehiculului cât mai eficient posibil, astfel încât cea mai mare cantitate posibilă de combustibil să poată alimenta cilindrul din nou. În cazul în care fumul nu ar ieși din sistem în mod corespunzător și gazele arse rămân în cilindru, puterea motorului va fi mai slabă.

Sistemul de evacuare și rolul său ca amortizor de zgomot

Prin ardere, gazele se extind puternic și odată deschisă supapa de evacuare, gazele arse se varsă în orificiul de evacuare cu presiune ridicată. Unda de presiune în orificiul de evacuare va crea un sunet puternic și ca atare, zgomotul ar fi deranjant, atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru pasageri. La început unda de presiune iese din orificiul de evacuare mai rapid decât viteza sunetului, dar devine mai slabă în sistemul de evacuare și, astfel, nivelul de zgomot este redus.

Scopul tobei de eșapament în sistemul de evacuare este de a se diminua undele de presiune de la gazele de eșapament și, astfel, se produce reducerea zgomotului vehiculului. Legislația  determină nivelurile maxime de zgomot pentru mașini și motociclete. Viteza fluxului de gaz poate fi redusă în toba de eșapament prin extinderea spațiului și, de asemenea, cu ajutorul pereților despărțitori.