Cele mai recente informații despre învechirea anvelopelor

Studiile arată că anvelopele își păstrează proprietățile mai mult timp decât se crede

Unii clienți acordă o atenție specială vârstei anvelopei și ar putea avea ezitări cu privire la cumpărarea unor anvelope din stocul de anul trecut. Studiile demonstrează acum că o anvelopă depozitată corespunzător poate fi considerată nouă timp de cel puțin trei ani de la data producției*, care este marcată pe peretele lateral al anvelopei printr-un număr din 4 cifre. De exemplu, 1919 înseamnă săptămâna 19 a anului 2019. Conform testelor independente, aderența pe gheață a unei anvelope vechi de trei ani depozitate corespunzător este încă la nivelul unei anvelope noi.**

Anvelopele încep să îmbătrânească din momentul în care sunt utilizate, iar durata de viață recomandată a unei anvelope este de șase ani. Cu toate acestea, este bine să rețineți că vârsta maximă recomandată este de 10 ani și aceasta include și depozitarea inițială.
 
Desigur, odată ce anvelopa este folosită, aceasta va rula la viteze diferite, în funcție de modul în care este utilizată. Ținând cont de adâncimea benzii de rulare, produsele noastre au Indicatorul de Conducere în Siguranță (DSI) brevetat, care arată  dintr-o privire adâncimea benzii de rulare pe anvelopă. Vă recomandăm înlocuirea anvelopelor cel mai târziu atunci când adâncimea benzii de rulare este de 4 mm. Odată ce anvelopa părăsește service-ul, este imposibil să se spună dacă va fi depozitată corect, deci este important ca specialiștii în anvelope să verifice întotdeauna starea anvelopelor atunci când le schimbă, pe lângă verificarea adâncimii benzii de rulare. De asemenea, este bine să le reamintiți clienților să păstreze anvelopele într-un loc răcoros, uscat și întunecat și să le protejeze de substanțe chimice și radiații UV.


**Sursa: VTI (Institutul Național Suedez de Cercetare a Drumurilor și Transporturilor)