Depozitare adecvată

Depozitarea adecvată poate încetini îmbătrânirea anvelopelor.

  1. Temperatura

   Temperatura din depozit trebuie să fie sub +25 ºC, preferabil la întuneric și sub +15 ºC. Proprietățile cauciucului se pot modifica, afectând durata de viață a anvelopei, dacă temperatura este peste 25 ° C sau sub 0 ° C. Depozitarea la rece nu are niciun efect negativ asupra produselor din cauciuc.

  2. Umiditatea

   Trebuie evitate condițiile extrem de umede. Umiditatea aerului din depozit nu trebuie să fie atât de mare încât să apară condens pe pneuri. Anvelopele nu trebuie depozitate în condiții de expunere la ploaie, stropi etc.

  3. Lumina

   Anvelopele trebuie protejate de lumină, în special de lumina directă a soarelui și de lumina artificială intensă, cu un conținut ridicat de ultraviolete.

  4. Oxigen și ozon

   Ozonul are un efect de deteriorare foarte puternic asupra anvelopelor. Depozitul nu trebuie să conțină echipamente producătoare de ozon, cum ar fi lămpi fluorescente sau lămpi cu vapori de mercur, echipamente electrice de înaltă tensiune, motoare electrice sau orice alt echipament electric care poate genera scântei sau descărcări electrice silențioase.

  5. Deformare

   Dacă este posibil, anvelopele trebuiesc depozitate în poziția lor firească, fără a fi supuse presiunii sau torsiunii. Deformările puternice suferite în perioada de depozitare pot deteriora anvelopele iremediabil când sunt remontate și umflate/presurizate.

  6. Solvenți, uleiuri, grăsimi, căldură

   Anvelopele trebuie în mod deosebit protejate de orice contact cu solvenți, uleiuri sau grăsimi, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp. De asemenea, anvelopele trebuie protejate împotriva emisiilor puternice de lumină și a scânteilor de la sudură electrică.

  7. Manipularea anvelopelor

   La manipularea anvelopelor în depozit, nu aruncați niciodată anvelopele de la înălțimi mai mari de 1,5 m. Anvelopele ar putea fi deteriorate după o cădere în zona talonului. O consecința ar putea fi deformarea talonului. Dacă găsiți o anvelopă cu talon deformat, nu este recomandată montarea pe jantă a acestei anvelope.

Service-urile Vianor vă depozitează corect anvelopele.