Depozitare corespunzătoare

varastointi.jpg

Depozitarea corespunzătoare poate încetini procesul de îmbătrânire a anvelopelor

  1. Temperatura

   Temperatura din spațiul de depozitare trebuie să fie aproximativ 25 ºC. Depozitarea ideală se face în condiții de lipsă totală a luminii și la o temperatura de 15 ºC. Proprietățile cauciucului se pot modifica, afectând într-un final calitatea și durata de viață a anvelopelor, daca temperatura este peste 25 ºC sau sub 0 ºC.

  2. Umiditatea

   Condițiile de umiditate ridicată trebuiesc evitate. Nivelul de umiditate în camera de depozitare nu trebuie să fie foarte ridicat, pentru că altfel va apărea condensul pe anvelope. Astfel, pneurile nu trebuiesc depozitate în zone unde pot fi expuse ploilor sau unde pot intra în contact cu apa, chiar și în mod accidental.

  3. Lumina

   Anvelopele trebuiesc protejate de lumină, în mod special de interacțiunea directă cu razele de soare sau de lumină artificială cu un conținut ridicat de raze ultraviolete.

  4. Oxigen și Azot

   Ozonul are un efect de deteriorare foarte puternic asupra anvelopelor. Spațiul de depozitare a anvelopelor nu trebuie să conțină niciun fel de echipament care produce sau emană ozon, cum sunt corpurile de iluminat fluorescente sau cele cu vapori de mercur, echipamentele electrice de înaltă tensiune, motoare electrice sau orice alt echipament electric care poate genera scântei sau descărcări electrice.

  5. Deformarea

   Dacă este posibil, anvelopele trebuiesc depozitate în poziția lor firească, fără a fi supuse presiunii sau torsiunii. Deformările puternice suferite în perioada de depozitare pot deteriora anvelopele iremediabil când sunt remontate și umflate/presurizate.

  6. Solvenți, uleiuri, lubrifianți, temperaturi

   În mod deosebit, anvelopele trebuiesc protejate de orice contact cu solvenți, ulei sau vaseline. De asemenea, anvelopele trebuiesc protejate.

  7. Manipularea anvelopelor

   Când se manipulează anvelopele, aveți grijă ca acestea să nu cadă de la o înalțime mai mare de 1.49 m. Altfel pot apărea leziuni ale anvelopei la nivelul benzii de cauciuc care îmbracă zona de talon.

Dacă identificați o anvelopă care prezintă leziuni ale benzii de cauciuc de pe zona de talon, nu vă recomandăm să o montați pe jantă.