Etichete europene de clasificare a anvelopelor

Etichetele europene de clasificare a anvelopelor simplifică compararea anvelopelor între ele.

Din 2012, achiziționarea de anvelope noi în Uniunea Europeană a fost simplificată de eticheta de anvelopă. O astfel de etichetă este similară cu etichetele energetice pentru electrocasnice și îi încurajează pe șoferi să aleagă anvelope mai sigure și mai eficiente din punct de vedere energetic. 

  
 
  

Cumpărați o anvelopă în baza unor alegeri informate

Etichetele europene de clasificare a anvelopelor vă ajută să alegeți o siguranță mai mare în timpul cursei și o cursă mai ecologică.

Ce sunt etichetele europene de clasificare a anvelopelor?

Din 2012, achiziționarea de anvelope noi în Uniunea Europeană a fost simplificată de eticheta de anvelopă. O astfel de etichetă este similară cu etichetele energetice pentru electrocasnice.

Mai multe informații

Cum vă ajută etichetele europene de clasificare a anvelopelor?

Criteriile de clasificare - aderența pe ud, nivelul de zgomot, consumul de carburant și aderența pe zăpadă și gheață - vă simplifică luarea deciziilor. Scopul lor este de a evalua anvelopele din punct de vedere al siguranței, economiei și confortului.

Mai multe informații

Etichetele europene de clasificare a anvelopelor și anvelopele de iarnă

În cazul unei anvelope de iarnă fără crampoane, eticheta de clasificare europeană conține două marcaje unice: aderență pe zăpadă și aderență pe gheață.

Mai multe informații