Siguranţă, economie şi un comportament responsabil faţă de mediul înconjurător.

EC_tyre_label_web_rgb_L.jpgÎncepând cu noiembrie 2012, cumpărarea anvelopelor în Uniunea Europeană va deveni şi mai simplă, datorită noilor etichete similare cu cele energetice de pe aparatele electrocasnice.

Etichetele vor ghida cumpărătorul să aleagă anvelope de calitate şi, implicit, mai sigure. Pe viitor, clasificarea anvelopelor va fi disponibilă în toate materialele legate de pneuri, prezente în punctele de vânzare. Noile etichete nu aduc niciun beneficiu în plus pentru consumatorii care utilizează anvelope de iarnă în condiţii meteo schimbătoare. De asemenea, această clasificare se aplică numai anvelopelor fără ţinte.

Informaţii pentru a vă ghida în procesul decizional de cumpărare

Noul sistem de etichetare ţine cont de numai 3 caracteristici: eficienţa cu privire la economia de carburant, aderenţa pe carosabil ud şi nivelul de zgomot.

Când alegeţi un pneu, asiguraţi-vă că va răspunde întocmai cerinţelor voastre. Chiar dacă noile etichete vă ajută în luarea deciziei de cumpărare pentru că vă oferă posibilitatea să comparaţi aceiaşi 3 parametri la mai multe anvelope, ar trebui să apelaţi la sfaturile unui vânzător de anvelope specializat, precum şi să consultaţi testele independente şi documentaţia oferită de producătorii de anvelope.

polttoainetaloudellisuus.jpg Eficienţa cu privire la consumul de combustibil: rezistenţa la rulare este clasificată de la A la G. Citeşte mai multe despre aceasta.

markapito.jpg Aderenţa pe carosabil ud: Aderenţa pe carosabil ud este clasificată de la A la G şi indică eficienţa cu privire la distanţa de frânare pe suprafeţe de drum ud. Citește mai mult despre aderenţa pe carosabil ud.

ohiajomelu.jpgZgomot: Nivelul de zgomot exterior și valorile acestuia. Citeşte mai multe despre nivelul de zgomot

Anvelopele de iarnă şi condiţiile nordice

Noile etichete nu ţin cont de fapt de condiţiile reale de iarnă. În situaţii solicitante şi în condiţii meteo variabile, cea mai importantă caracteristică a anvelopelor este aderenţa lor pe gheaţă şi zăpadă. Este foarte important pentru siguranţa consumatorului ca acesta să cumpere anvelopele corespunzătoare condiţiilor meteo reale.

Noile etichete vor fi aplicate pe anvelopele pentru turisme, vehicule SUV și 4x4, autoutilitare și camioane care sunt fabricate după data de 1 iulie 2012 şi sunt dedicate utilizării pe drumuri publice.

Filme despre noile Etichete pentru anvelope

Citeşte mai multe despre noile etichete conforme cu legislaţia europeană pe site-ul Nokian Tyres.

Noul sistem de etichetare a anvelopelor conform normelor UE
Eficienţa cu privire la consumul de combustibil
Aderenţa pe carosabil ud
Zgomotul exterior
Importanţa testelor comparative