Măriți durata de viață a anvelopelor

Starea anvelopelor dvs. este importantă pentru o conducere în siguranță. Respectând următoarele cinci reguli de bază, puteți asigura un kilometraj maxim, performanțe sigure și o durată de viață mai lungă pentru anvelope.

  1. Verificați în mod regulat presiunea anvelopelor. Umflarea neuniformă a anvelopelor afectează manevrabilitatea vehiculului dvs. și favorizează uzura inegală a benzii de rulare.
  2. Rotiți poziția anvelopelor între punțile față și spate după fiecare 5.000 - 10.000 kilometri (3.000 până la 6.000 mile), deoarece anvelopele se uzează în mod diferit. Nu uitați să verificați presiunea când schimbați anvelopele.
  3. Verificați montarea corectă a anvelopelor conform marcajului ce indică sensul de rulare, situat pe partea laterală a anvelopei. Dacă anvelopele sunt montate contra direcției de rulare desemnată, performanța lor va fi redusă în toate condițiile.
  4. Conduceți echilibrat. Frânarea de panică și derapajele scurtează durata de viață a anvelopelor, mai ales în cazul anvelopelor cu crampoane.
  5. La schimbarea anvelopelor, verificați gradul de uzură al anvelopelor vechi. Anvelopele montate corect împreună cu un condus cu grijă se uzează uniform. Dacă anvelopele prezintă uzură neuniformă, verificați geometria roților și efectuați montajul  și echilibrați anvelopele la un service autorizat.