Îmbunătățește durata de viață a anvelopelor

Asigură cât mai mulți kilometri parcurși

Starea în care se prezintă anvelopele este foarte importantă pentru siguranța dumneavoastră. Respectând aceste 5 reguli de bază veți beneficia de un număr ridicat de kilometri parcurși, performanță și siguranță, dar și de o durată de viață prelungită a anvelopelor.

  1. pidenna-kayttoikaa.jpgVerificați periodic presiunea din anvelope. Presiunea neuniformă în anvelope afectează în mod neplăcut calitatea condusului și determină apariția uzurii neuniforme a anvelopelor dumneavoastră.
  2. Schimbați anvelopele de pe o punte pe cealaltă la fiecare 5.000 sau 10.000 km pentru că anvelopele se uzează diferit în funcție de poziționarea lor. Amintiți-vă să verificați și presiunea anvelopelor când faceți această inversare.
  3. Asigurați-vă ca anvelopele au fost montate conform indicatorului pentru sensul de rulare prezent pe partea laterală a anvelopei. Dacă anvelopele sunt poziționate invers față de sensul de rotație.
  4. Conduceți lin și neagresiv. Frânările brutale și manevrele agresive scurtează considerabil durata de viață a anvelopelor.
  5. Verificați anvelopele vechi să nu fie uzate neuniform atunci cand va schimbați pneurile. Anvelopele corect montate și cu care nu s-a condus agresiv prezintă o uzura uniformă. Dacă anvelopele nu sunt uzate uniform, efectuați o analiză a geometriei autovehiculului.