Etichetele europene de clasificare a anvelopelor și anvelopele de iarnă

Etichetele europene de clasificare vă ajută să alegeți anvelope de iarnă sigure

Marcajele pentru aderența pe zăpadă și gheață indică cât de sigură este anvelopa în condiții de iarnă.

Pentru a alege cu ușurință o anvelopă care să fie sigură în condițiile de iarnă în care conduceți frecvent, pe lângă clasa de aderență pe ud, nivelul de zgomot extern și eficiența consumului de carburant, pe eticheta de clasificare a anvelopele omologate pentru iarnă se specifică și aderența pe zăpadă și gheață. Aderența pe ud și aderența pe gheață sunt uneori proprietăți foarte contradictorii, astfel încât informațiile de pe etichetă îi vor ajuta pe șoferi să țină cont de toți factorii și să aleagă anvelopele care se potrivesc cel mai bine condițiilor de iarnă în care se deplasează. În Scandinavia, aderența pe gheață este necesară pentru majoritatea zilelor de iarnă, în timp ce în Europa Centrală, aderența pe ud este o caracteristică foarte importantă a anvelopelor de iarnă.

Simbolul aderenței pe gheață indică anvelopele care sunt concepute pentru iernile dure nordice. Aderența la zăpadă este indicată pe anvelopele care au suficiente performanțe de zăpadă în timpul iernilor din Europa Centrală.

Aceste simboluri sunt vizibile pe etichetele anvelopelor de iarnă fără crampoane de la 1 mai 2021. Sistemul european de clasificare nu se raportează și la anvelopele cu crampoane.