Importanţa testelor comparative

  • Când alegeţi o anvelopă asiguraţi-vă că vi se potriveşte cu adevărat din cât mai multe puncte de vedere
  • Făcute într-o manieră profesionistă, testele independente oferă o privire de ansamblu de încredere asupra celor mai importante caracteristici ale unui pneu
  • Testele comparative prezentate de revistele de specialitate au la bază mai multe criteria de testare decât cele prezente pe noile etichete (3 pe etichete, minim 10 în testele independente)
  • Nokian testează anvelopele având la bază nu mai puţin de 300 de parametri.

Anvelope special destinate condiţiilor în care vor fi utilizate

Când achiziţionaţi anvelope, trebuie să vă asiguraţi că acestea se potrivesc cât se poate de mult condiţiilor în care va urma să le utilizaţi, mai ales când vorbim de anvelope fără ţinte. Dacă şofaţi în condiţii de iarnă alternante, pe suprafeţe de drum acoperite cu polei sau gheaţă, zăpadă tasată, optaţi mereu pentru anvelope nordice fără ţinte. Anvelopele concepute pentru Europa Centrală nu răspund mereu condiţiilor unor ierni grele.

Noile etichete nu ţin cont de fapt de condiţiile reale de iarnă. În schimb poate dezorienta utilizatorul. Regulamentul de asemenea, se aplică numai anvelopelor fără ţinte.

Când achiziţionaţi anvelope, trebuie să vă asiguraţi că acestea se potrivesc cât se poate de mult condiţiilor în care va urma să le utilizaţi, mai ales când vorbim de anvelope fără ţinte. Dacă şofaţi în condiţii de iarnă alternante, pe suprafeţe de drum acoperite cu polei sau gheaţă, zăpadă tasată, optaţi mereu pentru anvelope nordice fără ţinte. Anvelopele concepute pentru Europa Centrală  nu răspund mereu condiţiilor unor ierni grele.

Rezultate în teste

Pe drumuri cu polei şi gheaţă, cele mai bune anvelope Nordice fără ţinte au avut nevoie de o distanţa de frânare mai scurtă cu 18 metri faţă de cea mai bună anvelopă pentru europa Centrală pentru a se opri de la o viteză de 80 km/h fără ţinte. (Tekniikan Maailma 19/2011).

Etichetarea anvelopelor nu este obligatorie pentru:

Etichet area anvelopelor NU este obligatorie pentru anvelopele cu ţinte, anvelopele pentru competiţie, anvelopele pentru vehicule retro sau pentru anvelopele reşapate.

Filme despre noile Etichete pentru anvelope

Citeşte mai multe despre noile etichete conforme cu legislaţia europeană pe site-ul Nokian Tyres pe site-ul Nokian Tyres (n english).

Noul sistem de etichetare a anvelopelor conform normelor UE
Eficienţa cu privire la consumul de combustibil
Aderenţa pe carosabil ud
Zgomotul exterior
Importanţa testelor comparative