Jo noiembrie 12 2015

Anvelopa pentru toate anotimpurile Nokian Weatherproof este câştigătoarea testelor din revista Auto Zeitung, iar anvelopa de iarnă Nokian WR SUV 3 a celor din Off Road.

În calitate de învingătoare, anvelopa Nokian Weatherproof realizează cele mai bune performanţe pe zăpadă şi carosabil ud la testul pentru anvelope all-season pe 2015 al revistei „Auto Zeitung“. În plus, noua anvelopă all season de la Nokian Tyres obţine cele mai multe puncte pentru silenţiozitate. Nokian Weatherproof a ieşit învingătoare şi la testul de anvelope all-season al VOX TV.Învingător detaşat este şi pneul de iarnă Nokian WR SUV 3 la testele pentru anvelope de iarnă pe 2015 ale revistei 4x4 Off Road. Nokian Tyres, cel mai nordic producător de anvelope, a obţinut până acum peste 25 de victorii la testele comparative pentru anvelope de iarnă în Germania, Scandinavia şi Rusia.

„Anvelopa Nokian este cea mai rapidă şi mai stabilă dintre cele testate“, elogiază testerul pneul Nokian Weatherproof pe zăpadă. Această anvelopă pentru toate anotimpurile, dezvoltată de experţii mondiali ai anvelopelor de iarnă, obţine scorul maxim pe zloată.

„Siguranţă maximă la acvaplanare, distanţe scurte de frânare, aderenţă bună pe carosabil ud, caracteristici de rulare sigure“, aceasta este evaluarea de excepţie pe care revista Auto Zeitung o face anvelopelor pentru toate anotimpurile Nokian Weatherproof la testul all-season în condiţii umede.

„Manevrare exactă, comportament de rulare previzibil - acestea fac din Nokian o anvelopă rapida.“ Aceste rezultate de testare le-a obținut pe carosabil uscat.

„Pe zăpadă şi umezeală, Nokian Weatherproof reprezintă standardul suprem - învingător“, aşa sună argumentaţia pentru succesul pneului Nokian Weatherproof la testele all-season.

La test au participat opt anvelope pentru toate anotimpurile de dimensiunile 185/65 R15 T/H M+S, echipate pe un Opel Corsa.„Auto Zeitung“ este una dintre cele mai importante reviste auto din Germania şi este recunoscută pentru rapoartele sale de test temeinic fundamentate.

Anvelopele pentru toate anotimpurile Nokian Weatherproof sunt învingătoare şi la testul de anvelope all-season al revistei „Auto Express“

Anvelopa Nokian Weatherproof a ieşit câştigătoare şi la testul pentru anvelope all-season efectuat de „Auto Express“, sora britanică a revistei „Auto Bild“. Prin „capacitățile lor remarcabile pe zăpadă şi umezeală puternică“, noile anvelope pentru toate anotimpurile de la Nokian Tyres au obţinut victoria, însoţită de deviza „Cea mai bună achiziţie Auto Express 2015“. Conform Auto Express, succesul a fost asigurat de caracteristicile extraordinare ale anvelopelor Nokian Weatherproof pe zăpadă şi umezeală puternică. Anvelopele de înaltă performanţă au obţinut cele mai mari punctaje la disciplinele „Comportament de frânare pe zăpadă“, „Aderenţă pe zăpadă“, „Circuit pe zăpadă / ghidare laterală“, „Acvaplanare longitudinală“ şi „Circuit pe carosabil ud / ghidare laterală“. Revista Auto Express a testat şase anvelope europene all-season pentru turisme, de dimensiunile 205/55 R 16, pe un VW Golf.

Anvelopa pentru toate anotimpurile Nokian Weatherproof este şi câştigătoarea testului pentru anvelope all-season al VOX TV

Ca și câștigătoare a testului, anvelopa pentru toate anotimpurile Nokian Weatherproofa câștigattestul pentru anvelope all season al postului TV VOX în emisiunea Automagazin "auto mobil" 2015. Primul Nokian cu cel mai bun verdict „recomandabil“ este rezultatul testului. „Pentru condiţiile meteo de iarnă, recomandăm fără reţineri pneul Nokian.“

Nokian s-a comportat cel mai bine în condiţii de iarnă. Rezultatul testului pe zăpadă: „1. Nokian", „candidat de top“. Testul a evidenţiat excelentul comportament de frânare al Nokian Weatherproof pe zăpadă.„În curbe pe zăpadă“:la această disciplină, pneul all-season de la Nokian se distanţează de restul plutonului.„Feedback grozav în volan, pot aborda curba în mod exact, apoi accelera curat“, comentează şeful testelor „auto mobil“, Albert Königshausen.La manevrarea în curbe, Nokian permite conducătorului auto menţinerea traiectoriei ideale.Anvelopa Nokian se lasă bine controlată.Această anvelopă pentru toate anotimpurile face dovada unei tracţiuni excepţionale pe zăpadă, poate accelera bine şi urcă în siguranţă dealurile.

Pentru Nokian Weatherproof, rezultatul testului mai include şi un bun comportament de frânare pe umezeală şi, astfel, o siguranţă ridicată.Testele de manevrabilitate pe carosabil ud arată:Nokian se comportă cel mai bine.„Pot menţine curba foarte frumos, automobilul se deplasează neutru în unghiuri, aşa cum şi trebuie“, elogiază şeful de test anvelopele.

Anvelopa pentru toate anotimpurile Nokian Weatherproof are cea mai scurtă distanţă de frânare pe carosabil uscat:cu 3 metri mai puţin decât cel mai prost cotat  pneu pentru toate anotimpurile.

Testul uzurii pe termen lung atestă rezistenţa bună la uzură şi performanţele înalte de rulare ale anvelopei Nokian.

În cadrul testului, 6 modele de anvelope all-season au rulat pe un VW Golf, la dimensiunile 205/55 R16.

Anvelopa de iarnă Nokian WR SUV 3 este învingătoare detaşată la testele pentru anvelope de iarnă ale revistei Off Road şi în SUV Magazin

Pneul de iarnă pentru vehicule sportiv-utilitare Nokian WR SUV 3 a câştigat detaşat şi testele pentru anvelope de iarnă pe 2015 ale revistelor 4x4 Off Road şi SUV Magazin. Rezultatul său este o convingătoare notă maximă, însoţită de evaluarea „foarte recomandat“. Nokian WR SUV 3 obţine cea mai mare medie la toate disciplinele de testare: zăpadă, gheaţă, umezeală, carosabil uscat.

„Punctele sale tari: indiferent de carosabil, nivelul de aderenţă este ridicat, manevrabilitatea absolut sigură.“ Iatăevaluarea pozitivă a redacţiei cu privire la Nokian WR SUV 3. Cea mai bună evaluare de ansamblu şi în condiţii umede şi uscate, „tracţiune puternică, perfect controlabil în situaţiile limită.“

„Nokian, care convinge prin manevrabilitate în orice situaţie, arată că se poate şi mai bine: chinuită cu motorul turat la maximum ori în curbe cu viteză ridicată, anvelopa finlandeză îşi păstrează calmul. Se lasă condusă foarte precis, reacţionând chiar şi la manevre subtile.“

Nokian WR SUV 3 este prima anvelopă de iarnă din lume de clasă AA privind aderenţa pe carosabil ud şi consumul de combustibil, atingând astfel nivelul suprem al etichetării pentru anvelope. Ea poate scurta distanţa de frânare cu până la 18 metri pe şoselele ude şi economisi până la 0,6 litri de combustibil la suta de kilometri (dimensiunea 265/50 R19 V).

Revistele Off Road şi SUV Magazin au testat în total cinci anvelope de iarnă pentru SUV, la dimensiunile 245/65 R17, pe un VW Amarok Canyon.

Noua anvelopă de iarnă Nokian WR D4 este „foarte recomandabilă“ şi obține locul doi la testele pentru anvelope de iarnă ale revistei Auto Zeitung

„Foarte recomandabilă“ şi locul doi pentru noua anvelopă de iarnă Nokian WR D4 la testele pentru anvelope de iarnă pe 2015 ale revistei Auto Zeitung.Conform revistei, Nokian WR D4 „s-a prezentat foarte bine … la toate cele trei capitole de evaluare“: Pe zăpadă, Nokian WR D4 s-a remarcat prin „distanţe de frânare scurte şi tracţiune puternică“. Anvelopa rulează „sigur în situaţii limită“. Pe umezeală, „Nokian convinge printr-o temporizare bună şi acvaplanare târzie.“ Ea este „agilă în situaţii limită“ şi are „comportament de virare foarte spontan“.La categoria „uscat“, „eclipsează toate celelalte candidate“.

Obţinând „nota maximă pe zăpadă“, pneul Nokian WR D3 este considerat recomandabil de ADAC la testul pentru anvelope de iarnă pe 2015, primind calificativul „satisfăcător“.Nokian WR D3 obţine locul patru din 19 anvelope testate, cu note individuale „bune“ şi la categoriile „uscat“, „gheaţă“, „consum de combustibil“ şi „uzură“.

În calitate de multiplă câştigătoare la teste, compania Nokian Tyres din Finlanda, inventatoarea anvelopelor de iarnă, deţinătoarea recordului mondial şi lidera în domeniul inovaţiilor, oferă cele mai sigure anvelope.

Anvelopele de iarnă nordice Nokian Hakkapeliitta se mândresc cu performanţe de excepţie la testele comparative - peste 20 de victorii

Anvelopa de iarnă Nokian Hakkapeliitta, concepută pentru durele ierni nordice, a câştiat fără drept de apel testele comparative ale revistelor auto din Scandinavia şi Rusia.Anvelopele cu crampoane Nokian Hakkapeliitta 8 şi anvelopele nordice de iarnă Nokian Hakkapeliitta R2 fără crampoane au câştigat până acum peste 20 de teste din Finlanda, Suedia, Norvegia şi chiar Rusia.

Anvelopele pentru toate anotimpurile Nokian Weatherproof - confort de rulare sigur, pe tot parcursul anului - 2 în 1

Noua gamă de anvelope performante all season Nokian Weatherproof elimină atât de iritanta ruletă a schimbării anvelopelor în fiecare vară şi iarnă.Anvelopele pentru toate anotimpurile Nokian Weatherproof sunt adevărate anvelope de iarnă şi de vară totodată - 2 în 1.Polivalentele anvelope pentru vară şi iarnă Nokian Weatherproof sunt concepute pentru şoferii care îşi doresc, deopotrivă, să ruleze în siguranţă pe zăpadă şi pe zloată, dar şi uşor şi eficient vara.În timp ce anvelopele obişnuite pentru toate anotimpurile sunt de fapt anvelope de vară cu câteva caracteristici de iarnă, Nokian Weatherproof este atât un adevărat pneu de iarnă cât şi o anvelopă de top pentru verile din România.

Anvelopele finlandeze pentru toate anotimpurile oferă performanţe durabile pentru autoturisme, vehicule sportiv-utilitare, furgonete şi camionete moderne. Toate dimensiunile acestor anvelope all-season sunt omologate oficial ca anvelope de iarnă şi au simbolul fulg de nea (3PMSF).

Noua familie de anvelope pentru toate anotimpurile Nokian Weatherproof 2 în 1 oferă unul dintre cele mai largi sortimente de pe piaţă din segmentul anvelopelor pentru întreg anul. Acesta include dimensiuni de la 13 la 18 ţoli, din clasele de viteză T (190 km/h), H (210 km/h) şi până la V (240 km/h). Numeroase dimensiuni sunt inscripţionate cu XL, dispunând astfel de cea mai înaltă capacitate portantă.Pentru vehicule de transport, furgonete şi autocamionete, Nokian a dezvoltat noile Nokian Weatherproof C, cu o gamă de dimensiuni de la 14 la 16 ţoli, în clasele de viteză de la R (170 km/h) la T (190 km/h). Acestea dispun de diverse modele de suprafeţe de rulare, atât pentru vehicule de mari dimensiuni, cât şi pentru sarcini mai uşoare.

Nokian Tyres prezintă primele anvelope de iarnă din lume cu aderenţă clasa A pe umezeală pentru autoturisme - Nokian WR D4

Noua anvelopă de iarnă Nokian WR D4 pentru autoturisme are cea mai bună aderenţă pe carosabil ud din clasa A a etichetării anvelopelor, oferind inovaţii unice, în calitate de campioană a aderenţei. Ca un cameleon versatil pe carosabilul de iarnă, rulează sigur în aceeaşi măsură si pe şosele umede sau acoperite cu zăpadă. Acest campion al iernii, Nokian WR D4, produs de pionierii tehnologiei anvelopelor de iarnă, aderă bine pe ploaie, zăpadă şi zloată şi oferă cea mai scurtă distanţă de frânare în condiţiile schimbătoare ale iernii româneşti. Blocurile cu lamele optimizate de la Nokian şi cauciucul Nokian cu siliciu, pentru aderenţă pe carosabil umed şi zăpadă, oferă manevrabilitate controlată şi aderenţă solidă în situaţii extreme. Cuprinzătoarea gamă de dimensiuni a anvelopei Nokian WR D4 acoperă de la 14 până la 20 ţoli, în clasele de viteză de la Q (160 km/h) până la W (270 km/h).

arhiva de ştiri