Vi septembrie 6 2019

Noile anvelope Nokian Tyres SUV Powerpoof și SUV Wetproof, special concepute pentru o experiență de condus sigură și liniștită

Producătorul scandinav de anvelope premium Nokian Tyres lansează noi anvelope de vară pentru autovehiculele sport și SUV-uri. Concepute pentru experiențe de condus fără griji,  Powerproof SUV oferă siguranță șoferilor, atât în momentul schimbărilor de viteze în timpul unui mers rapid, cât și în caz de frânări bruște. Pe de altă parte, anvelopele Wetproof SUV oferă o capacitate excelentă de frânare pe zone umede și rezistență puternică la acvaplanare. Ambele produse noi prezintă tehnologia Dual Zone Safety, cunoscută deja de către consumatorii Nokian Tyres. 

Popularitatea în continuă creștere a SUV-urilor aduce cu sine o creștere a cererii de anvelope premium destinate acestui tip de autovehicule. 

„Anvelopele de vară trebuie să funcționeze perfect, de la începutul primăverii și până la finalul toamnei. Atunci când am dezvoltat produsele destinate autoturismelor SUV, am acordat o atenție deosebită funcționalității, indiferent de vreme și în orice circumstanțe.”, spune Jarno Röytiö, Development Manager Nokian Tyres. 

Ambele categorii de anvelope noi sunt echipate cu tehnologia proprie Nokian Tyres, Aramid Sidewall technology.Structura laterală a anvelopelor conține fibre de aramid extrem de puternice, ceea ce face ca pneurile să fie mai rezistente la contactul cu diverși factori care ar putea genera uzura și întrerupe călătoria. 

Noile anvelope destinate SUV-urilor reprezintă o continuitate naturală a categoriei de anvelope de vară marca Nokian Tyres. Ca dovadă a excelenței, ambele categorii de anvelope SUV - Nokian Powerproof și Nokian Wetproof au primit calificativul TÜV Tire Performance Mark. Noile produse vor fi disponibile în primăvara anului 2020. 

Anvelopele Nokian Tyres Powerproof SUV – manevrabilitate precisă, experiență plăcută de condus 

Nokian Tyres Powerproof SUV este o nouă anvelopă de vară UHP, concepută pentru SUV-urile puternice care traversează autostrăzile din Europa Centrală. Deja cunoscut de la modelele de vehicule pentru pasageri, conceptul Dual Zone Safety permite ca suprafața de contact a anvelopelor Nokian Powerproof SUV să rămână exactă și previzibilă. Conceptul Dual Zone Safety cuprinde două zone funcționale importante. Zona pentru stabilitate aflată pe partea exterioară a flancului anvelopei asigură o manevrabilitate precisă, în timp ce Wet Safety Zone, situată pe partea interioară a anvelopei, maximizează siguranța pe carosabilele umede. 

Noua structură SUV, solidă și durabilă, dezvoltată special pentru viteze mari, oferă stabilitate din primele zile de primăvară până la sfârșitul verii, când asfaltul este încins. 

Banda de rulare este special concepută pentru experiențele de condus la viteze mai mari. Noul compus de cauciuc SUV Dynamic Grip este optimizat special pentru utilizarea de către SUV-uri și oferă aderență excelentă și durabilitate maximă.  

În procesul de dezvoltare a acestor produse noi, Nokian Tyres a avut plăcerea de a lucre cu campionul mondial de Formula 1, Mika Häkkinen

„Experiența sa în materie de anvelope a fost aplicată pentru prima dată la modelul pentru vehicule de pasageri Nokian Powerproof, iar continuarea acestei cooperări cu echipele noastre interne de testare pentru Nokian Powerproof SUV au fost ceva firesc.”, dezvăluie Jarno Röytiö

Häkkinen consideră că Nokian Powerproof SUV este o combinație perfectă de performanțe de înaltă clasă, durabilitate extremă și experiență plăcută de condus. Mai presus de toate, el apreciază stabilitatea, fiabilitatea și ușurința condusului zilnic. 

Anvelopa funcționează perfect la viteze mari și mici, pe suprafețe umede și uscate. Oferă încredere, ceea ce înseamnă și siguranță.”, continuă Häkkinen. 

Nokian Tyres Powerproof SUV – Șofat fără griji, chiar și în timpul virajelor bruște 

  • Manevrabilitate precisă și stabilă la viteze mari pe autostradă
  • Stabilitate maximă și experiență plăcută de condus
  • Structură Aramid Sidewalls extrem de rezistentă pentru aventurile vieții 

Anvelopa Nokian Tyres Powerproof SUV face parte din cea mai performantă categorie de anvelope pentru automobile: categoria UHP. Gama de dimensiuni include 29 de produse de la 17 la 21 inci, cu indici de viteză V (240 km/h), W (270 km/h) și Y (300 km/h). 

Noile anvelope Nokian Tyres Wetproof SUV – Siguranță extremă pentru drumurile umede și uscate  

Noua anvelopă Nokian Tyres Wetproof SUV este o anvelopă de vară sigură și fiabilă pentru SUV-urile mici și mijlocii care circulă pe drumurile din Europa Centrală. Cele mai importante caracteristici ale acestei anvelope sunt abilitatea excelentă de frânare pe carosabilul ud și rezistența la acvaplanare. 

„Știm că șoferii europeni acordă o importanță deosebită aderenței bune, atât pe drumurile umede, cât și pe cele uscate. Anvelopa Nokian Tyres Wetproof SUV oferă cea mai bună combinație posibilă de proprietăți pentru drumuri umede și uscate. Am reușit să îmbunătățim aderența pe drumuri ude și rezistența la acvaplanare, ceea ce înseamnă că putem oferi mai multă siguranță șoferilor care conduc pe șosele ude. Nokian Wetproof SUV este la un nivel superior,”, explică Jarno Röytiö, Development Manager Nokian Tyres. 

Secretul din spatele echilibrului fin dintre proprietățile umede și uscate este conceptul Dual Zone Safety, care oferă siguranță și încredere în toate condițiile. Zona de rulare a anvelopei este împărțită în două zone funcționale. Această nouă tehnologie denumită Dual Zone Safety oferă o combinație excelentă de performanță pe carosabil uscat și umed. Stability Zone se află în exteriorul anvelopei și face manevrabilitatea mai ușoară și sigură, oferind o bună stabilitate, în timp ce Wet Safety Zone din interior îmbunătățește aderența pe suprafețe umede și rezistența la acvaplanare.

Compusul SUV Aqua Hybrid oferă siguranță sporită pentru vreme ploioasă. Acest amestec de cauciuc de nouă generaţie, cu tipuri de polimeri avansaţi şi structură de siliciu îmbunătăţită, asigură o aderenţă excelentă pe carosabil ud şi costuri reduse la carburant. Aderenta anvelopei în condiții umede este printre cele mai bune din industrie, din clasa A. 

Anvelopele Nokian Tyres SUV Wetproof – Mai multă liniște în timpul condusului pe ploaie 

  • Securitate extremă, atât pentru drumurile umede, cât și pentru cele uscate
  • Stabilitate și confort pe drumurile accidentate
  • Pereți laterali Aramid foarte rezistenți pentru durabilitatea maximă a anvelopei 

Noile anvelope Nokian Tyres SUV Wetproof se clasează în următoarele categorii de viteză: H (210 km/h), V (240 km/h) și W (270 km/h), iar gama de dimensiuni acoperă 27 de articole de la 16 inci până la 19 inch. 

arhiva de ştiri