Mi martie 14 2018

Noua anvelopă Nokian WR SUV 4 – pregătită pentru toate surprizele iernii

Nokian Tyres anunță lansarea noii anvelope de iarnă Nokian WR SUV 4, o opțiune sigură și fiabilă pentru SUV și Crossover. Concepută special pentru șoselele din Europa Centrală, caracteristicile cele mai importante ale anvelopei sunt manevrabilitatea excelentă pe carosabilul acoperit de mâzgă și performanța remarcabilă în condiții meteorologice imprevizibile. 

Noua anvelopă Nokian WR SUV 4 este dezvoltată special pentru posesorii de SUV-uri din Europa Centrală, garantând performanță excelentă pe zăpadă, mâzgă și ploaie torențială. Anvelopa oferă senzația de rulare controlată și previzibilă atât pe carosabil alunecos, cât și pe asfalt curat, fie că se rulează pe autostradă la viteze ridicate, în traficul urban aglomerat sau pe serpentinele din zonele montane. Conceptul Climate Grip dezvoltat de Nokian Tyres face față cu succes schimbărilor imprevizibile ale condițiilor de drum, ajutând conducătorii auto să traverseze în siguranță anotimpul rece. Nokian WR SUV 4 oferă aderență excelentă pe carosabil umed și manevrabilitate precisă în timpul ploilor torențiale, cât și pe carosabil acoperit de noroi. Structura sa robustă și durabilă, împreună cu flancurile special întărite, asigură stabilitatea anvelopei și rezistența acesteia la impacturile și tăieturile care pot apărea în timpul rulării. 

Noua anvelopă este disponibilă cu indicii de viteză H (210 km/h), V (240 km/h) și W (270 km/h), iar gama vastă de 57 de produse acoperă dimensiuni de la 16 la 21 inci. Noul model Nokian WR SUV 4 va fi disponibil pe piață începând cu toamna anului 2018. 

Pregătită pentru toate surprizele iernii 

Schimbările radicale ale condițiilor meteorologice din timpul iernii sunt bine-cunoscute în întreaga Europă. Ploile torențiale au devenit din ce în ce mai frecvente în ultimele ierni, acestea provocând creșterea cantității tot mai periculoasei mâzgi, în timp ce rularea pe carosabil uscat a devenit, de asemenea, obișnuită în timpul anotimpului rece. Nokian WR SUV 4 oferă o îmbinare unică între performanța pe zăpadă, proprietățile de manevrabilitate pe carosabil umed și uscat, precum și rezistența la acvaplanare. 

Se preconizează creșterea cantității totale de precipitații, iar furtunile puternice se prognozează că vor fi mult mai frecvente din cauza schimbărilor climatice. Acestea vor atrage după sine condiții de drum imprevizibile și vor crește riscul de inundații. Faptul că zăpada de pe carosabil poate deveni apoasă și lua formă de mâzgă ca rezultat al utilizări frecvente a soluțiilor saline pentru deszăpezire,  crește, de asemenea, riscul acvaplanării. În manevrarea unui vehicul greoi de tip SUV, în mod special la viteză ridicată, este absolut necesar ca anvelopele să fie adecvate tuturor acestor condiții de drum. Versatilitatea caracteristicilor pentru anotimpul rece, manevrabilitatea excelentă și construcția specifică pentru vehiculele SUV fac anvelopa Nokian WR SUV 4 o alegere optimă pentru iernile din Europa Centrală,” explică Marko Rantonen, Development Manager, Nokian Tyres. 

Conceptul Climate Grip – manevrabilitate de primă clasă în condiții de drum de iarnă 

Având ca obiectiv reducerea factorului surpriză, proprietățile anvelopei de iarnă Nokian WR SUV 4 se bazează pe noul concept Climate Grip. Presupunând un sistem unic de drenare a apei, un compus de cauciuc specific sezonului rece și un profil direcțional, acest concept inovator depășește cu ușurință și eficiență orice tip de condiții de drum de iarnă.

Profilul direcțional al anvelopei, cu caneluri optimizate digital, funcționează optim în condițiile meteorologice variate specifice anotimpului rece. Profilul este special conceput pentru vehiculele SUV de înaltă performanță, asigurând o rulare stabilă. Nervura centrală continuă stabilizează anvelopa pe orice suprafață, în mod special la viteze ridicate. 

O rețea vastă și densă de caneluri, amplasată pe umărul benzii de rulare a anvelopei, crește stabilitatea acesteia și îmbunătățește manevrabilitatea. Marginile ascuțite, în zigzag, ale canelurilor, se deschid și se închid odată cu accelerarea, respectiv frânarea, îmbunătățind astfel aderența pe carosabil umed. Canelurile elimină, de asemenea, apa de pe suprafața de drum, sporind stabilitatea și aderența pe carosabilul umed și pe cel acoperit de mâzgă. Canelurile adânci, dar susținute, din zonele de centru ale profilului anvelopei, rigidizează blocurile benzii de rulare, ceea ce contribuie la precizia și răspunsul prompt ale direcției. 

Noua secțiune de susținere dintre blocurile flancului și zona centrală, prezintă Snow Claws - o serie de caneluri sub formă de zimți de fierăstrău, special create pentru zăpadă, care asigură aderența maximă pe zăpadă, cât și stabilitate la viteze ridicate. Aceste caneluri sub formă de zimți de fierăstrău aderă în mod eficient la suprafața de rulare pe zăpadă moale, cât și pe alte tipuri de teren moale. În plus față de sporirea aderenței pe zăpadă, acest design îmbunătățește confortul la volan în timpul virajelor și al schimbării benzilor de circulație. 

Canelurile principale netede conferă anvelopei un aspect elegant, însă au și o funcționalitate. Acestea îndepărtează eficient apa și mâzga de pe suprafața anvelopei, oferind în același timp un aspect modern.

Anvelopa Nokian WR SUV 4 oferă tracțiune excelentă pe carosabilul acoperit de zăpadă, chiar și la temperaturi foarte scăzute. Compusul de cauciuc specific sezonului rece utilizat la anvelopele Nokian WR SUV rămâne flexibil și aderent chiar și pe o vreme extrem de rece. Acest compus de cauciuc de nouă generație, conceput special pentru condițiile meteorologice variate ale sezonului rece și pentru viteze ridicate, oferă, de asemenea, aderență excelentă pe carosabil umed și rezistență la uzură la orice temperatură. Aderența pe carosabil umed este optimizată prin conținutul ridicat de silică a compusului benzii de rulare, acesta răspunzând prompt la creșterile sau scăderile de temperatură. Acest compus nou, împreună cu profilul anvelopei, oferă, de asemenea, o rezistență la rulare mai scăzută, ceea ce se traduce prin scăderea bugetului cheltuit pentru combustibil. 

Comparativ cu modelul anterior, Nokian WR SUV 3, noul Nokian WR SUV 4 prezintă îmbunătățiri în mod special în ceea ce privește manevrabilitatea și frânarea pe carosabil umed. Iar prin creșterea semnificativă a abilității de frânare pe zăpadă, Nokian WR SUV 4 oferă cea mai bună aderență pe zăpadă, de pe piață. În plus, progresele înregistrate în privința rezistenței la rulare califică, de asemenea, modelul Nokian WR SUV 4 drept o alegere profitabilă. 

Structură durabilă și manevrabilitate fermă 

SUV-urile puternice solicită anvelopele cu o intensitate ridicată. Astfel că acestea trebuie să fie ferme și solide pentru a menține stabilitatea unui vehicul înalt și greu, la viteze ridicate sau în condiții de drum precare. Noua anvelopă Nokian WR SUV 4 susține în mod activ sistemele de control al stabilității ale vehiculelor de tip SUV și gestionează cu precizie și flexibilitate nivelul ridicat de încărcare al roților.

În plus față de structura sa solidă și stabilă, tehnologia Aramid Sidewall oferă durabilitate crescută anvelopei. Structura flancului anvelopei conține fibre de aramidă extrem de solide, care îi sporesc rezistența la impacturi și tăieturi. În caz contrar, acestea ar putea deteriora cu ușurință anvelopa și întrerupe orice deplasare, deoarece acest tip de deteriorare necesită de obicei înlocuirea anvelopei. 

Testare multilaterală în întreaga Europă

Nokian Tyres realizează teste ale anvelopelor sale în întreaga lume, pe diferite suprafețe de drum și în condiții meteorologice imprevizibile. Testarea multilaterală oferă garanția funcționării anvelopelor la capacitate maximă în condiții variate și în situații extreme. Anvelopa Nokian WR SUV 4 a fost testată amănunțit în diferite unități de testare din întreaga Europă. Proprietățile pentru zăpadă au fost ajustate în  cel mai mic detaliu la centrul de testare Nokian Tyres White Hell din Laponia; proprietățile pentru mâzgă au fost reglate la circuitul de teste din Nokia, localizat în sudul Finlandei. Iar proprietățile de manevrabilitate excepțională, în special la viteze ridicate, sunt rezultatul testării riguroase din Germania și Spania. 

Siguranță patentată

Pentru sporirea siguranței, profilul anvelopei prezintă un indicator de uzură a benzii de rulare - Driving Safety Indicator (DSI),  patentat de Nokian Tyres. Simbolul fulgului de zăpadă, denumit și indicator de uzură pe timp de iarnă - Winter Safety Indicator (WSI), rămâne vizibil până la o adâncime a benzii de rulare de patru milimetri. Odată ce simbolul fulgului de zăpadă se uzează complet, pentru a beneficia de siguranța necesară la volan, se recomandă achiziționarea de noi anvelope de iarnă.

Indicatorii de poziționare și de presiune marcați în zona cu informații de pe flancul anvelopei contribuie, de asemenea, la sporirea siguranței. În zona de informații este înregistrată presiunea corectă a anvelopei și poziția pe care aceasta trebuie montată la realizarea schimbului de anvelope (interior, exterior). La îmbunătățirea confortului și a siguranței contribuie, de asemenea, secțiunea adițională utilizată pentru marcarea cuplului de strângere al prezoanelor. 

Noua anvelopă Nokian WR SUV 4  

  • Manevrabilitate excelentă pe carosabil umed, acoperit de mâzgă sau zăpadă
  • Stabilitate maximă și confort la volan 
  • Durabilitate extremă 

Principalele inovații:  

Conceptul Climate Grip: manevrabilitate superioară pe carosabil umed, acoperit cu mâzgă sau zăpadă. Profilul direcțional al anvelopei conferă stabilitate la rulare și asigură caracteristici de siguranță la manifestarea fenomenelor de acvaplanare și derapare pe mâzgă. Canelurile special concepute rigidizează anvelopa, îmbunătățind manevrabilitatea pe carosabil umed, cât și pe carosabil uscat, în timp ce compusul de cauciuc rigid, specific sezonului rece și destinat vehiculelor SUV, răspunde prompt la creșterile sau scăderile de temperatură din timpul sezonului rece.

Canelurile Snow Claws, sub formă de zimți de fierăstrău, special create pentru zăpadă, oferă aderență maximă pe carosabilul acoperit cu zăpadă. Zimții acestor caneluri aderă în mod eficace la suprafața de rulare pe zăpadă moale, cât și pe alte tipuri de teren moale. În plus față de sporirea aderenței pe zăpadă, acest design îmbunătățește confortul la volan în timpul virajelor și al schimbării benzilor de circulație. 

Canelurile principale netede. Elegante și funcționale: mâzga și apa curg ușor și eficient de pe canelurile principale netede. 

Tehnologia Aramid Sidewall. Durabilitate extremă. Fibrele de aramidă extrem de solide rigidizează flancurile anvelopei, conferind o mai mare durabilitate și protecție în condiții de drum solicitante. Aceste fibre sporesc rezistența la impacturi și tăieturi, care în caz contrar ar putea deteriora cu ușurință anvelopa.

arhiva de ştiri