Mi octombrie 3 2018

O nouă generaţie de anvelope de vară: Anvelopa de vară Nokian Powerproof – bucuria de a conduce şi călători fără griji pe drumurile din Europa Centrală

Noua anvelopă de vară Nokian Powerproof face faţă tuturor fenomenelor meteorologice specifice verii. Manevrabilitatea extrem de stabilă şi reacţiile firești la comenzile din volan asigură o cursă fără griji atât la schimbarea benzilor de circulaţie la viteze mari, cât şi la frânări bruşte.

Nokian Powerproof este un excelent exemplu al noii generaţii de anvelope de vară Nokian Tyres concepute pentru pieţele din Europa Centrală. Nokian Powerproof oferă calitate, permite o cursă uşoară şi face parte din cea mai performantă categorie de anvelope pentru automobile: categoria UHP. Gama vastă de dimensiuni include 51 de produse, cu indici de viteză W (270 km/h) şi Y (300 km/h). Aceste noi produse vor fi disponibile publicului larg din primăvara anului 2019.

Conceptul cu Dual Zone Safety, dezvoltat de către cel mai nordic producător de anvelope din lume, permite ca suprafaţa de contact a anvelopei Nokian Powerproof să-și păstreze performanța atât pe autostrăzile ude, cât şi pe drumurile încinse de soare. Campionul mondial F1, Mika Häkkinen, prin cunoştinţele de specialitate şi experienţa sa, a contribuit şi el la testarea acestui produs premium, care prezintă excelente caracteristici de manevrabilitate.

Noua structură puternică asigură durabilitatea acestei anvelope de vară, concepută pentru viteze mari. Calificativul de performanţă pentru anvelope, primit de la organizaţia independentă de testare TÜV SÜD, susțin performanţele versatile şi complexe. 

Conducătorii auto cer stabilitate şi siguranță în condiţii extreme

Condiţiile meteo variabile din timpul verii şi diferitele suprafeţe rutiere din Europa reprezintă o provocare pentru şoferi. Variaţiile de temperatură, de peste 40°C între zilele de primăvară rece şi cele calde de vară, combinate cu furtuni spontane, necesită anvelope de vară care se pot adapta la diferite condiţii de rulare.

Conform unui studiu pe consumatori efectuat de compania Nokian Tyres, şoferii din Europa apreciază la anvelopele de vară mai ales buna aderenţă pe suprafeţele ude şi stabilitatea în timpul cursei. Posesorii de automobile sport caută în special siguranţa în condiţii meteo extreme.

Conceptul Dual Zone Safety de securitate asigură o suprafaţă de contact optimă

Dezvoltarea anvelopei Nokian Powerproof s-a desfăşurat pe o perioadă de patru ani, acordându-se o atenţie sporită siguranţei şi preciziei manevrabilităţii chiar şi la viteze mari. Aspectul stilat ale acestui produs premium este exprimat printr-un design scandinav expresiv şi funcţional. 

"Siguranţa stă întotdeauna în centrul filosofiei noastre în domeniul dezvoltării produselor. Acest concept unic Dual Zone Safety asigură noii anvelope Nokian Powerproof o suprafaţă de contact optimă. Şoferul poate să simtă stabilitatea anvelopei pe carosabil, felul în care aceasta se adaptează denivelărilor şi felul în care reacţionează la comenzile din volan, în special pe carosabile uscate şi pe cele ude, o caracteristică indispensabilă pentru a păstra siguranţa în timpul virajelor bruşte“, spune Jarno Röytiö, Development Manager al Nokian Tyres.

Zona pentru stabilitate, parte a acestui concept cu două zone de siguranţă, aflată pe partea exterioară a flancului anvelopei, asigură o manevrabilitate precisă. Blocurile benzii de rulare, în combinaţie cu designul canelurilor înclinate, care, datorită acestui tip de pozitiționare, rezistă şi unor forţe laterale mari, asigură o manevrabilitate precisă pe asfaltul uscat şi la viteze ridicate.

Zona de siguranţă pe suprafețe ude, aflată pe partea interioară a anvelopei, creşte siguranţa pe carosabilele ude datorită optimizării aderenţei împreună cu manevrabilitatea firească şi stabilă. Canelurile trapezoidale de scurgere separă nervura centrală şi nervura de pe flancul interior. Acest design de dispersare a bazei canelurilor permite o protecţie eficientă împotriva acvaplanării, prin intermediul acumulării apei şi distribuirii rapide a acesteia din locul în care anvelopa intră în contact cu carosabilul.

Interacţiunea eficientă dintre blocurile benzii de rulare şi canelurile de pe flancul exterior, susţine rezistenţa activă împotriva acvaplanării. Capetele canelurilor din blocurile benzii de rulare sunt extinse şi au canturi striate. Aceste caneluri de scurgere facilitează dispersia apei.

Canelurile principale, late şi şlefuite, susţin şi ele dispersia eficientă a apei, ceea ce creşte şi mai mult siguranţa în trafic pe timp de ploaie.    

O nouă structură rezistentă a compusului de cauciuc Dynamic Grip, pentru o aderenţă maximă

Aspectul acestei anvelope moderne de vară este dominat de trei nervuri principale late şi robuste. Nervurile, care sunt foarte importante pentru a obține reacţii precise la comenzile volanului la viteze mari, au un design compact şi elegant. Noua structură robustă şi rezistentă a fost dezvoltată special pentru viteze mari, oferind o stabilitate excepţională încă de la primele zile de primăvară până la sfârşitul verii, când asfaltul este încins.

Banda de rulare, concepută pentru condiţii dificile şi viteze mari, are în structură mai mulți compuși de cauciuc. Lanţurile moleculare şi polimerii funcţionali din amestecul de cauciuc Dynamic Grip creează o structură densă şi elastică, care asigură o mai bună aderenţă şi rezistenţă comparativ cu generaţiile anterioare de anvelope. Structura în mai multe straturi a benzii de rulare reduce rezistenţa la rulare a anvelopei Nokian Powerproof, ceea ce contribuie la o economie de carburant.

Noua bandă de rulare şi noua structură ne-au permis să creăm o suprafaţă de contact care să asigure reacţii firești şi previzibile la comenzile din volan, atât pe timp de ploaie, cât şi atunci când vremea este însorită. Contactul este mult mai stabil şi mai dinamic decât era înainte, ceea ce rezultă într-o aderenţă excepţională şi o rezistenţă mai mare, atât pe autostrăzi, cât şi pe drumurile de munte mai puţin întreţinute”, explică Tyres J. Röytiö, Development Manager al Nokian.

Un program complex de testare la nivel european Pe lângă testările complexe din laborator şi în spaţii închise, la dezvoltarea produsului s-au utilizat şi modelarea computerizată şi camerele video de mare viteză. Testarea în condiţii reale de drum s-a desfăşurat în Germania, Cehia, Spania, Portugalia şi Finlanda. Rezistenţa noului produs a fost îmbunătăţită în baza unui program de testare strict, realizat sub soarele fierbinte din Spania. Pe de altă parte, pistele de testare de mare viteză din Germania şi Spania au avut rolul de a perfecționa proprietăţile anvelopei în condiţii extreme şi la viteze mari.

"Noua anvelopă Nokian Powerproof are reacţii incredibile la comenzile din volan. Aceasta este principala caracteristică pe care trebuie să o deţină o anvelopă de calitate. Dacă anvelopa vă oferă încredere atunci când conduceţi, atunci ea vă oferă şi siguranță“, spune Mika Häkkinen, dublu campion mondial în Formula 1, care a contribuit la testarea şi dezvoltarea anvelopei, datorită expertizei sale profesionale.

Confort sporit în timpul condusului Fluența și previzibilitatea în timpul condusului sunt cerințe indispensabile pentru a asigura confort în timpul șofatului. Noua anvelopă Nokian Powerproof face faţă diferitelor suprafețe de carosabil, oferind siguranță, confort și rulare silențioasă.

Proeminenţele semi-circulare de pe pereţii nervurilor longitudinale, asemănătoare profilului unei mingi de golf, sporesc confortul cursei. Banda de rulare cu caneluri cu efect silenţios este o inovaţie care are ca scop reducerea nivelului de zgomot exterior şi interior al automobilului. Zona talonului este din compusul de cauciuc Clinch, care asigură o cursă silenţioasă și constantă, sporind confortul şi economia de carburant.   

Confort şi siguranță patentate 

Pe lângă indicatorul de adâncime a benzii de rulare (DSI – Driving Safety Indicator), care este patentat de Nokian Tyres, expert al condiţiilor variabile, are pe banda de rulare şi un indicator de acvaplanare. Este vorba despre pictograma picăturii, care dispare în momentul în care adâncimea benzii de rulare scade sub 4 milimetri, când apare riscul de acvaplanare. Câmpul informativ permite înregistrarea presiunii corecte la umflare şi poziţia de montaj la înlocuirea anvelopelor.

Noua anvelopă Nokian Powerproof – Un drum fără griji chiar şi în timpul virajelor bruşte  

  • Manevrabilitate precisă şi stabilă la viteze mari
  • Aderenţă excelentă pe suprafețe ude
  • Plăcerea de a conduce
arhiva de ştiri