Acumulatori

VIANOR TE PORNEȘTE LA DRUM!

De obicei, o baterie de mașină revine în atenția noastră atunci când vehiculul nu mai pornește. Când ai nevoie de putere, vei găsi ajutor profesionist de la Vianor. Selecția Vianor include cele mai frecvente tipuri de acumulatori și cu o baterie de înaltă calitate mașina ta va porni întotdeauna, chiar și la temperaturi scăzute. Alegerea bateriei este determinată în principal de durata de viață, iar prețul merge mână în mână cu calitatea.

INSTALAREA BATERIEI

O baterie de mașină nu are nevoie de obicei de întreținere, dar îi puteți crește durata de viață prin păstrarea suprafețelor exterioare curate și verificarea în mod regulat a nivelurilor lichidelor bateriei. Atunci când o baterie nu este utilizată ar trebui să fie depozitată într-un mediu uscat și răcoros, nu mai cald decât la temperatura camerei. Bateria ar trebui, totuși, să fie complet încărcată la un interval de sase luni, astfel încât aceasta poate fi montată pe o mașină atunci când este necesar. Când se schimbă o baterie, se deconecteaza mai intai borna minus și apoi borna plus. Înainte de a continua, trebuie să verificați dacă la borne mai sunt cablurile conectate. Elementele de fixare de baterie sunt apoi eliminate, iar acumulatorul este ridicat cu prudență maximă. Dacă lichidul bateriei se varsă, scurgerile trebuie să fie clătite cu multă apă. Tensiunea din  noua baterie trebuie să fie verificată înainte de montarea și fixarea acesteia. Odată ce bateria este in lacas, cablurile pot fi conectate - cablul pozitiv primul și apoi cablul negativ. În cele din urmă, trebuie să rotiți cheia de contact pentru a se asigura că noua baterie funcţionează.

BATERIILE SUNT DEȘEURI TOXICE

O baterie de mașină necesită apă pentru a rămâne în stare bună. Dacă nivelul lichidului este prea mic, acesta poate fi cauzat de o defecțiune în sistem de încărcare al autovehiculului. În acest caz, bateria este supraîncărcată. O defecțiune poate afecta, de asemenea, nivelul lichidului bateriei. Dacă un acumulator începe să dea semne de oboseală, ar trebui să verificați întotdeauna data fabricației întâi. Aceasta poate fi găsită pe borna negativă a bateriei ca o marcare de trei cifre sau poate exista o etichetă atașată pe baterie. O baterie veche, care rămâne slabă, în ciuda de a fi acuzat și-a pierdut cea mai mare parte a capacității sale trebuie să fie înlocuite. Atunci când se schimbă o baterie veche, ar trebui să se țină cont de faptul că o baterie este deșeu toxic care conține acid sulfuric și trebuie să fie eliminat în mod corespunzător. Dacă vei lăsa echipa Vianor să aibă grijă de problemele tale legate de acumulator, ne vom asigura de asemenea că bateriile vechi ajung în locul potrivit.