Continuă să rulezi!

Anvelope şi service roţi

Reparația anvelopelor și a jantelor la Vianor

Vianor oferă o listă completă de servicii pentru roți, cum ar fi montajul, echilibrarea şi vulcanizarea. Majoritatea centrelor Vianor oferă şi alte servicii de mecanică şi întreținere, nu doar cele specifice roţilor.

Echilibrarea roților

Dacă roţile nu sunt echilibrate, anvelopele se vor uza neuniform destul de repede. Lipsa echilibrării va avea ca efect şi o vribrație destul de puternică şi total inconfortabilă pentru conducătorul auto şi va suprasolicita şi sistemul de suspensie. Ca atare, echilibrarea roţilor trebuie făcută atât la primul montaj al anvelopelor cât și după orice reparație sau intervenție asupra ansamblului roată + jantă şi oricând şoferul constată vibrații.

Vulcanizarea anvelopelor

Defecțiunile unui pneu trebuie sa fie reparate mereu de service-uri cu personal specializat, pentru că trebuie efectuată o analiză completă a stării anvelopei și remediate toate defectele în cel mai scurt timp, dar și în cel mai sigur mod. Nu ar trebui să încercați să jantați sau să dejantați un pneu voi înșivă, ci trebuie să îi lăsați pe profesioniști să își facă treaba.

Un comportament corect va îmbunătăți durata de exploatare a pneurilor

Asigură-te că presiunea din pneuri este corectă pentru a preveni uzura neuniformă.
Presiunea greșită poate afecta de asemenea și performanțele mașinii tale. Inversează anvelopele de pe o punte pe alta periodic (la 5000 sau 10000 km) pentru că acestea se uzează diferit în funcție de puntea motrică. Asigură-te de asemenea că pneurile sunt montate conform sensului de rotație indicat pe flancul anvelopei, pentru performanțe optime în orice condiții. În cazul în care veți schimba dimensiunea jantelor, verificați cu atenție şi alegeți dimensiunile echivalente oferite de producători. În caz contrar, vor aparea probleme serioase mai ales în viraje.
Cu toate acestea, janta nu trebuie să depășească lățimea jantei permisă de dimensiunea anvelopelor.

Frânare bruscă și derapajele scurtează durata de viață a anvelopelor și acest lucru este valabil în special pentru pneurile cu nituri. Prin urmare, ar trebui să conduceți lin și cu grijă, pentru a evita orice stres inutil pentru pneuri. Dacă aveți orice întrebări referitoare la anvelope sau jante, nu ezitați să întrebați personalul competent Vianor. Suntem aici pentru a vă ajuta.