Ulei şi shimb

Merge ca uns!

Schimbul de ulei la Vianor – nimic mai ușor!

Scopul uleiului de motor este de a lubrifia motorul și, astfel de a reduce uzura. Schimbul de ulei este prin urmare, una dintre cele mai importante proceduri de întreținere, deoarece, fără ungere există frecare, iar în motor, componentele acestuia vor atinge praguri de temperaturi superioare nerecomandate. Când motorul este pornit, reziduurile de ardere și cele de metal se acumulează în ulei, slăbind capacitatea de lubrifiere a acestuia și randamentul motorul. Schimbarea uleiului va oferi motorului mașinii tale un lubrifiant curat, capabil sa îî îmbunătățească performanțele și să îi prelungească durata de viață.

Potrivit producătorilor de mașini, intervalul de timp petrecut între două schimburi de ulei poate fi mai mare, însă niciodată să nu depășească o limită de 30000 km.  Recomandăm să efectuați schimbul de ulei la un interval de 10000 km. De asemenea, vă recomandăm să faceți schimbul de ulei cât timp motorul este cald, pentru că uleiul uzat va fi eliminat mai ușor.

Majoritatea centrelor Vianor oferă serviciul de schimb de lubrifianți pentru turisme, vehicule 4x4 şi utilitare. Mai mult decât atât, nu este nevoie să achiziționați piesele sau produsele necesare din altă parte, pentru că uleiul, filtrele si alte consumabile le veți găsi în stocul centrelor Vianor.

Schimbul de ulei ca procedeu

Schimbarea uleiului începe prin înlăturarea bușonului din baia de ulei și golirea uleiului vechi într-un recipient plasat sub aceasta sau prin utilizarea unor aparate speciale de absorbție. Apoi, filtrul de ulei este eliminat și ar trebui să se verifice dacă garnitura de cauciuc se desprinde cu filtrul vechi. În acest moment, dopul este plasat din nou pe baia de ulei și, dacă este necesar, o garnitură de schimb este instalată. Un nou filtru de ulei și o garnitură sunt de asemenea instalate. Noul tip de ulei este apoi turnat în motor și cantitatea este verificată. Odată ce uleiul a fost înlocuit, motorul ar trebui să ruleze timp de câteva secunde pentru a obține  presiunea corespunzătoare a uleiului. După terminare, lumina de avertizare se va stinge. Odată ce uleiul a fost schimbat, cantitatea de ulei trebuie verificată încă o dată.

Vianor are grijă de mediul înconjurător pentru tine

Uleiul și filtrele uzate sunt deșeuri toxice. Vianor va avea grijă nu doar de motorul tău, dar se va asigura și de o atitudine responsabilă față de mediu. Uleiul uzat și filtrul vor fi colectate, separate și reciclate în mod responsabil.