SCHIMBUL DE ULEI

Pentru ca motorul sa funcționeze corect și pentru mult timp, alegerea uleiului potrivit pentru motor este crucială. Când uleiul este ales în conformitate cu calitățile specifice menționate de producător, uleiul protejează motorul de uzură și lubrifiază motorul în toate condițiile meteorologice și de temperatură. Proprietățile uleiului se deteriorează în timp și în utilizare, astfel încât pentru a asigura un motor sănătos, uleiul trebuie schimbat în mod regulat.

 

Descrierea soluției

  • Schimbul uleiului de motor este cea mai frecventă acțiune de întreținere a mașinii. La motoarele din zilele noastre , calitatea uleiului de motor face o mare diferență. Doar vâscozitatea uleiului nu arată că este cel mai potrivit. De exemplu, uleiul destinat motoarelor diesel tradiționale nu se potrivește motoarelor echipate cu filtru de particule (DPF), deoarece aditivii lor anti-uzură conțin cantități mari de substanțe SAPS (cenușă, fosfor și sulf). Există diferite tipuri de cerințe pentru valorile HTHS (solicitare de temperatură ridicată ) în funcție de motor și de perioada de schimb de ulei sugerată.
  • Pe lîngă alegerea corectă a tipului de lubrifiant, de înaltă calitate, filtrul de ulei trebuie înlocuit de fiecare dată când se schimbă uleiul.