UMFLAREA ANVELOPELOR CU AZOT

În zilele noastre, umflarea anvelopelor cu azot este din ce în ce mai comună. În orice caz, umflarea anvelopelor cu azot nu este o idee nouă, așa cum a fost folosită, de exemplu, la avioane și mașini de curse de-a lungul timpului.

Folosirea azotului în locul aerului are câteva avantaje:

  • Reduce consumul de combustibil. Anvelopele umflate cu azot evită pierderea lentă a presiunii așa cum se întimplă la cele umflate cu aer cîteodată. Menținerea corespunzătoare a presiunii în anvelope este esentială pentru uzura anvelopelor și economia de combustibil.
  • Prelungește viața anvelopei. O anvelopă cu presiunea corectă se uzează mai încet.O anvelopă umflată cu azot nu mai pierde presiunea la fel de repede și așa anvelopa rezistă mai mult.
  • Nu oxidează. Oxigenul provoacă corodarea. Cu trecerea anilor oxigenul poate afecta caracteristicile chimice ale anvelopei crescând probabilitatea de străpungere accidentală a anvelopei (pana). Azotul previne corodarea (oxidarea) componentelor de cauciuc prezente în interiorul anvelopei.
  • Azotul este o alternativă eco. Cum anvelopele umflate cu azot mențin presiunea indicată de producatorul mașinii mai bine, ne așteptăm să obținem o economie de carburant, reduce emisiile nocive și conferă o durată de viață mai mare a anvelopei.